Investeringer handler også om mennesket bag

Henning K. Andersen 14-02-2018 14:30:56
Aktier bevæger sig typisk opad over tid, men over få år kan det se blodigt ud, medgiver direktør Per Sveistrup fra Sagro Formue og Finans.
Der er stigende velstand i landbrugskredse, og det mærker de til hos Sagro Finans & Formue. Men investeringer handler også om mennesker og det psykologiske miljø omkring investeringer.

Selvom man har penge, er det ikke nødvendigvis noget, man snakker om. Sådan har det altid været, men ikke længere i helt samme grad. Og slet ikke hos Sagro Finans & Formue, for her hjælper direktør Per Sveistrup og hans medarbejdere investeringer fra landmænd på rette vej.
Og de har rigeligt at se til. For antallet af landmænd med millionbeløb i frie midler, pensionsopsparinger eller andre investeringsobjekter er i klar fremgang. Og ofte behøver Sveistrup og kollegerne ikke at lave det store opsøgende arbejde for at komme i kontakt med potentielle kunder.
- Vi oplever, at folk selv kontakter os omkring formuer, som de måske ikke synes, de får ordentligt investeret. Det sker mere nu end før. Men måske er det fordi, at folk før ikke vidste, at det var en del af vores kompetencer, fortæller Per Sveistrup, der har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor.
Tal fra LandboSyd, LandboNord, LMO og Sagro viste for nyligt, at soliditeten hos so-hold og mælkeproducenter steg i løbet af sidste år fra 10 til 12 procent, og i det hele taget var 2017 et jubelår for mælkeproducenterne, der vendte underskud til overskud.

 

Regler sikrer bedre klarhed om investeringer

En analyse af 400 regnskaber viste, at overskuddet på bedrifterne især er gået til at nedbringe kassekreditter, men der er også blevet investeret i produktionsapparatet. Men med hensyn til finansielle investeringer kræver det et godt forarbejde for at få det bedste samarbejde mellem investor og rådgiver, fortæller Per Sveistrup.
- Vi er jo underlagt de samme strenge regler, som bankerne også er, fra Finanstilsynet og så videre fra det EU-direktiv, der kom for nogle år siden og som er strammet op, og derfor vil jeg som udgangspunkt være nødt til at finde ud af, hvem du er, og hvordan din viden, din erfaring og din økonomi er i forhold til investeringsspørgsmål.
- Det er egentlig en forbrugerbeskyttelse i forhold til, at man har oplevet, at rigtig mange har prøvet at tabe penge på det her i nullerne, eller fra ’08, måske fordi folk ikke vidste, hvad de gik ind til, men bare var grebet af en stemning, og ikke satte spørgsmålstegn ved, om det var det rigtige, de gik ind til, siger Per Sveistrup.
Han bruger typisk en time på en kundesamtale for at kunne danne sig et indtryk af, hvilken erfaring og risikovillighed, kunden har, for på den måde at kunne rådgive bedst i den enkelte situation.
- Med min erfaring kan jeg forholdsvist hurtigt fornemme, hvordan den enkelte har det med investeringer, hvilke erfaringer har de med det, og jeg vil også kunne se på, hvad folk ligger med i forvejen, for så kommer folk og viser mig det. Og af den vej kan jeg jo se, at for eksempel hvis folk i forvejen har aktier, så skal jeg ikke starte med Adam og Eva, lyder det fra den erfarne rådgiver.

 

Større risikovillighed hos investorer

Som bekendt havde finanskrisen både store umiddelbare konsekvenser for økonomien, men også for det psykologiske omkring investeringer, for generelt var der mindre risikovillighed omkring det at investere, blandt andet på aktiemarkedet.
Men med krisen på afstand og det hop, der er sket i indtjeningen, oplever Sveistrup, at der er større risikovillighed hos investorerne.
- Der er nu en større ansvarlighed omkring rådgivningsdelen, også på grund af de regler, vi er underlagt. Så når kunderne skriver under på de her ting, så går bankerne og vi andre ikke ud over kundernes risikoprofil.
- Men kunderne vil selvfølgelig gerne have et godt afkast, og af den grund ser man, at der er flere, der tager en større risiko nu end tidligere. Når man investerer i værdipapirer, handler det om at have en lang tidshorisont, at sprede sig, og at tingene med tiden arbejder sig opad.
- Udgangspunktet er jo typisk, at aktier bevæger sig opad over tiden, som det har været over det lange stræk. Over få år ser det jo vildt og blodigt ud, men hvis man har en længere tidshorisont, så vil man jo i den sidste ende komme ud af det med et overskud, lyder det fra Per Sveistrup.

 

Brugervenlig brovægt

18-08-2018 12:47:46

En brovægt er rar at have. Med FL-Tekniks nye PCBro softwareløsning bliver det nemmere og hurtigere at få styr på vejedata og importere dem fra brovægten til videre brug.


Tag sneglene up-front i år

18-08-2018 10:45:04

Selvom der i efteråret 2018 burde være meget få agersnegle, der kan forstyrre, så er det en god ide at være årvågen og tage eventuelle forekomster i opløbet, råder Seges.


Er fuldfoderet blandet godt nok?

18-08-2018 10:36:43

En NIR-scanner på fuldfoderblanderen sikrer præcis fodring og korrekt blandet foder.


Frøgræs kan anvendes som foder og stadig tælles som efterafgrøde

18-08-2018 10:22:53

En udtjent frøgræsmark kan med fordel bruges som foder og samtidigt tælle som efterafgrøder.


Kompakt fuldfoder kræver systematik for succes

18-08-2018 10:16:57

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige måde at fodre på, men det er ikke alle, det kan lykkes for, siger kvægrådgiver fra Vestjysk Landboforening om kompakt fuldfoder.


Ekstra vigtigt med opblanding af foder i år

18-08-2018 10:03:43

Grundet sommerens tørke er der mange steder mindre grovfoder til rådighed end vanligt. En prioritering af grovfoder til de malkende køer er nødvendig, og fokus på en homogen TMR-blanding til alle grupper særdeles vigtigt for at undgå sortering og uhensigtsmæssig fordeling af næringsstoffer mellem dyrene.


Gør dig klar til majshøsten

18-08-2018 09:40:04

På LandboNords Majsdag i Vendsyssel fredag blev de fremmødte landmænd opfordret til at gå ud i deres majsmarker, blive overraskede og gøre sig klar til en høst i den kommende uge, der formentlig ikke er helt så skidt som frygtet.


En risdyrkende kollega i Japan

18-08-2018 09:10:49

Det er godt at være risdyrkende landmand i Japan – det ses tydeligt på det store, nybyggede stuehus og det overkommelige arbejde med de topmoderne mini-maskiner.


Statsminister vil kun hjælpe landmænd med behov for tørkehjælp

18-08-2018 08:30:27

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har noteret sig Landbrug & Fødevarers forslag til tørkepakke. Inden for kort tid vil miljø- og fødevareministeren indkalde Folketingets partier til forhandlinger, forklarer han.


Tørkepakke til halv milliard om året skal gøre landbruget mere robust

18-08-2018 08:20:31

L&F lancerer ni konkrete forslag, der skal sikre landmænd mod de udsving, som årets ekstreme tørke har givet. Tiltagene koster statskassen over 500 millioner kroner årligt. Blandt andet ønsker L&F jordskatterne annulleret.


Afrikansk svinepest rammer flere steder i Kina

17-08-2018 13:58:38

For anden gang på 14 dage er der konstateret afrikansk svinepest i Kina, der har verdens største bestand af slagtesvin. De to udbrud er sket med over 1000 kilometers afstand. Samtidig afviser EU at hjælpe Rumænien af med deres svinepest-problemer.


BASF's opkøb af Bayers grøntsagsfrødivision er i hus

17-08-2018 13:02:55

BASF har købt Bayers grønsagsfrødivision for 7,6 milliarder euro kontant. Købet sker for at øge koncernens globale tilbud til landbruget.


Hurtig handling er nødvendig efter tørken

17-08-2018 11:38:20

- Få overblik over tørkens konsekvenser, lav et budget for resten af året og se så hurtigst muligt at få kontaktet banken, så I kan få talt den finansielle situation igennem.


Madpriser: Og de nominerede er...

17-08-2018 10:26:46

Fredag den 31. august hyldes de mennesker, der gør en ekstraordinær indsats for at sikre børns gode madvaner, når Generation Food Award afholdes for anden gang i København. De nominerede er fundet i de seks kategorier for initiativer, der spænder fra at skabe nærvær og sammenhold om hverdagsmåltidet til nedbringelse af madspild. Arla og Copenhagen Cooking & Food Festival står bag prisuddelingen.


Bank har nedskrevet millioner på landbruget

17-08-2018 09:52:26

Spar Nord har i de første seks måneder af 2018 nedskrevet 96 millioner kroner i tab på landbrugskunder.


Tørken var en gave til årets juletræer

17-08-2018 09:20:13

- Kvaliteten er i top, så på en måde er juletræerne årets bedste landbrugsafgrøde, lyder det fra direktøren i Danske Juletræer. Til gengæld gik den tørre sommer hårdt ud over nyplantningerne.


Vandløbssag fra Næstved yderligere tilspidset

17-08-2018 08:59:47

Samtidig med at Næstved Kommune ville til at fylde mere jord i vandløb, som lodsejer i forvejen mener ikke bliver oprenset godt nok, viser det sig, at der er begået procedurefejl.


Landbrug & Fødevarer vil have tørkepakke

17-08-2018 08:43:20

Oven på den værste tørke i årtier foreslår Landbrug & Fødevarer nu en række tiltag, der kan afbøde nogle af konsekvenserne for både landbrug og samfund.


Optræk til topformation på aktiemarkedet

17-08-2018 08:13:27

Du skal som investor fortsat være forsigtig med handel i aktier. Faren for en større nedtur er langt fra overstået. Med den nedtur, der de seneste tre uger har gjort sig gældende på det europæiske aktiemarked, er der nemlig optræk til storm.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1345 (26898 artikler)Prev1234567134313441345Next

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer