Ny hjemmeside om transport af levende dyr

Fødevarestyrelsen har oprettet en hjemmeside side, hvor man løbende finder information om grænsekontrol ved indre grænseovergange i EU og lignende, som kan have konsekvenser for transport af levende dyr hér under corona-krisen.

CORONA Fødevarestyrelsen har oprettet en hjemmeside, hvor seneste nyt om ventetider ved grænseovergange og restriktioner i de forskellige lande i Europa opdateres. Nyhederne baseres blandt andet på oplysninger fra danske ambassader, myndigheder i de forskellige lande samt EU-Kommissionen.

Når der foretages opdateringer på hjemmesiden, vil der blive udsendt et kort Eksportportals nyhedsbrev.

Fødevarestyrelsen henstiller i øvrigt til, at der holdes afstand til Fødevarestyrelsens kontrolpersonale.

Chauffører af dyretransporter, samlestedspersonale m.fl. skal minimum holde to meters afstand til Fødevarestyrelsens kontrolpersonale. Det skyldes hensynet til at minimere risikoen for spredning af Covid-19.

For at mindske risikoen for overførsel af smitte til danske besætninger, gør Fødevarestyrelsen desuden opmærksom på, at transportmidler, der har transporteret dyr i udlandet, skal rengøres og desinficeres efter aflæsning af dyr.

Der er senest konstateret udbrud af afrikansk svinepest i den vestlige del af Polen og udbrud af højpatogen fugleinfluenza i Nordtyskland.

jba

Læs også