JH Agro går all in på mælkefodring af kalve

- Vi vil være mælkens sikre vej fra ko til kalv. Sådan siger JH Agro forud for Landsskuet, hvor de blandt andet er klar til at præsentere fuldautomatisk råmælkspasteurisering.

I år vil man kunne se JH Agros selvkørende mælkebus med en kapacitet på 1.000 liter.

JH Agro sætter i år fuldt fokus på mælkefodring af kalve, når de er at finde som udstillere på Landsskuet i Herning.

- Vi vil være mælkens sikre vej fra ko til kalv, siger Jesper Rask Pedersen, som er salgschef i virksomheden.

For fokus i år er i høj grad mælkefodring af kalve. Et fokus, som er kommet med overtagelsen af aktiviteterne i Mosegården Teknik for et par år siden, og som nu får fuld gas.

Alt indenfor mælkefodring

Målet er, at JH Agro vil være landmandens foretrukne leverandør af alt det, man skal bruge i forbindelse med mælkefodring af kalve.

- Uanset hvem, der ringer her til og skal give deres kalve mælk, så kan man få det ordnet her hos os.

- Og uanset om man vil bruge sutteflaske, skål, suttespand, suttebar, sutteautomat eller om man vil køre det ud i en vogn, taxa eller en bus, så kan man få det her, fortæller Jesper Rask Pedersen.

Fokus på råmælkspasteurisering

Det har blandt andet betydet en række nye produkter på hylderne i Holstebro-virksomheden.

- På Landsskuet kommer vi til at præsentere fuldautomatisk råmælkspasteurisering, som samtidig også kan optø mælken.

Noget som ikke er nyt, men for JH Agro er det nyt og lige det sidste, der gør, at de nu har alt, hvad landmanden skal bruge, fortæller de.

Selvkørende mælkebus

Pasteurisering af råmælk bliver det helt store trækplaster på landsskuepladsen i Herning, mens standen ved JH Agro også vil rumme suttespande, suttebarer og lignende.

Og så kommer »skriget« fra sidste år også med – en selvkørende mælkebus.

- Vi har tidligere vist én med en kapacitet på 500 liter. På Landsskuet kommer vi til at vise en med en kapacitet på 1.000 liter, fortæller Jesper Rask Pedersen.

Fuldendt mælkefodring

JH Agro har gennem en årrække være kendt for produkter til kvæg og svin, og siden de for to år siden overtog aktiviteterne i Mosegården Teknik, er også produkter som mælkevogne, pasteuriseringsanlæg, køletanke, råmælksudstyr, tørstofmålere og lignende kommet til.

- Vi er gået all in. Og nu kan man sige, at vi har et fuldt dækkende sortiment, forklarer Jesper Rask Pedersen, som glæder sig til at møde en masse besøgende på standen i Herning.

Læs også