Enorm tilslutning i ringen

Aldrig tidligere i Kimbrerskuets historie, er så mange dyr tilmeldt årets skue. Over 800 dyr vil gå i ringen og kæmpe om de mange titler.

819 dyr er tilmeldt årets Kimbrerskue i Aars. Arkivfoto: Tenna Bang Rekordmange dyr skal i år fremvises i ringen. Arkivfoto: Tenna Bang

Kigger man på tilmeldingstallene de sidste 10 år er de rekordtilmelding indenfor både heste, malkekøer, kødkvæg og får. Og aldrig før har Messeventer Vesthimmerland åbnet dørene for så mange dyr til årets Kimbrerskue.

- De mange dyr på Kimbrerskuet betyder blandt andet, at vi har en af landets største kødkvægsudstillinger med mange forskellige racer samt rekordudstilling af fåreracen Texel. Med den store hesteudstilling kan især nævnes Islænderheste og Shetlandsponyer med mange katalognumre. Det er vi naturligvis meget stolte over, siger formand for Kimbrerskuet Hans Ulrik Lund.

Udvidet til tre dage

De 819 tilmeldte dyr har gjort, at man i år afholder skuet over tre dage – fredag, lørdag og søndag.

Fredag starter bedømmelsen klokken 09.00 og er i år udvidet med tre timer i forhold til tidligere, hvor bedømmelserne i år fortsætter helt til klokken 19 fredag aften med show, lys, lys og røg i ringen under finalerne.

Malkekvæget vil stå for en stor del af programmet fredag, men også bedømmelse af kødkvægsracen Charolais vil foregå denne dag.

Desuden bedømmes får og geder samt udstilling af kaniner, fjerkræ og duer.

Søndag øremærkes hestene

Lørdag vil det være kødkvæg, som kommer til at fylde det meste af programmet sammen med finalerne i bedømmelse af får og geder.

Skuets udvidelse til søndag, vil være øremærket de mange heste på skuet, som får den sidste dyrskuedag helt for sig selv sammen med 4H Udstilling og børnedyrskue.

Her vil der også blive afviklet Kæpheste Stævne, hvor alle har mulighed for at tilmelde sig – en nyhed for de mange børnefamilier, som arrangørerne bag glæder sig rigtig meget til.

Læs også