Trods chefskifte: Dyrskuet i sikre rammer

Med Sara Ekknud’s farvel søger Det Fynske Dyrskue en ny dyrskuechef, som skal stå i spidsen for jubilæumsskuet i juni. Men dyrskueformanden er fortrøstningsfuld, da hele setup’et er på plads, ikke mindst skabt de seneste tre år af dyrskuechefen, som 1. marts tiltræder i Fredericia Kommune.

Efter to år med corona og uden dyrskue i Odense er alt klar til det helt store 140 års jubilæumsskue i juni. Dyrskuechefen Sara Ekknud Windell, som tiltrådte lige inden pandemien, har i den mellemliggende periode udviklet arrangementet blandt andet med en digital platform, skabt en stærk organisation og formået at fastholde udstillerinteressen, frem til der nu endelig igen kan afvikles dyrskue.

Derfor var det lidt af en bombe, som sprang forleden, da Sara Ekknud meddelte, at hun tiltræder som turismechef i Fredericia Kommune.

- Vi er beæret over, at andre kan se potentialet i vore medarbejdere, men naturligvis er det et meget ærgerligt tidspunkt, at vi nu skal på jagt efter en ny dyrskuechef. Heldigvis har Sara formået at skabe de allerbedste rammer for arrangementet, og ikke mindst uddelegeret alle opgaver, så jubilæumsskuet ligger i de bedste hænder i det ti-mands store koordineringsudvalg, de mange frivillige og vores samarbejdspartnere, pointerer formanden for Det Fynske Dyrskue, Torben L. Povlsen.

Han glæder sig over, at setup’et er på plads, og at mange udstillere allerede har tilmeldt sig skuet.

- Jeg er sikker på, at både det fynske landbrug, de mange erhvervsudstillere og ikke mindst vore gæster fra både by og land glæder sig til igen at komme på dyrskue, lyder det fra dyrskueformanden, som samtidig håber inden længe at kunne præsentere afløseren for Sara Ekknud.

- Kunne ikke sige nej

Dyrskuechefen, som aldrig nåede at arrangere et fysisk dyrskue, har dog lovet stadig at bistå ved forberedelserne fra sidelinjen og glæder sig om nogen til at være gæst på jubilæumsskuet.

- Det Fynske Dyrskue har altid står mig utrolig nært. Men jeg fik et spændende jobtilbud, som jeg ikke har kunnet sige nej til, siger Sara Ekknud, som både er glad og privilegeret over at måtte være med til at udvikle dyrskuet de sidste tre år.

Årets dyrskue i Odense finder sted fra fredag den 17. til søndag den 19. juni.

Læs også