Landbrugsskole med styr på trivslen

Dalum Landbrugsskole scorer topkarakterer i de nationale trivselsmålinger – og det nyder anerkendelse på skolen, der er blandt udstillerne på dyrskuet i Aabenraa

Det er ikke kun med stand, at Dalum Landbrugsskole er aktiv. Også i dyrskueringen klarer de sig fint som hér på Roskilde Dyrskue 2019. Jens Munk Kruse, forstander på Dalum Landbrugsskole, og Ann-Cherie Kepp med den jersey-ko fra Lars Stenbek ved Næstved, der for andet år i træk vandt Superko-konkurrencen. Arkivfoto: Jesper Hallgren

Dalum Landbrugsskole talte tidligere på året på en national trivselskonference. Skolen scorer nemlig topkarakterer i de nationale trivselsmålinger.

Skolen blev derfor tidligere på året inviteret til at holde oplæg på Nationalmuseet, hvor Tænketanken DEA var vært for konferencen, Kvalitet i erhvervsuddannelserne.

– Eleverne snakker rigtig meget om det fællesskab, der er på skolen. Især kostskolen gør en stor forskel. Her grundlægges nogle stærke fællesskaber, som trækkes med ind i klasselokalet. Der er et eller andet særligt ved det netværk, man får skabt, mens man går på landbrugsskole. Ellers kom man jo ikke tilbage til både 60- og 70-års jubilæum, siger Charlotte Holm Hansen, der er souchef og uddannelsesleder på Dalum Landbrugsskole.

Kostskole noget helt specielt

Én af de elever, der har mærket det, er Christian Broe Rasmussen, der i starten af året har afsluttet 1. hovedforløb. Også han fremhæver fællesskabet i kostskolen.

– Kostskolen er noget helt specielt. Man møder ikke bare ind om morgenen og siger farvel om eftermiddagen. Man er sammen hele dagen og deler både de gode dage og de dage, hvor man er lidt træt af det hele. Vi er gode til lige at banke på og høre, om han/hun ikke skal med ud, hvis der er en, der har hængt i et stykke tid og bare er gået på værelset om eftermiddagen, siger Christian Broe Rasmussen.

Vifte af initiativer

Kostskolen kan dog ikke tage hele æren for, at eleverne har det godt under deres uddannelse på Dalum Landbrugsskole. I tæt samarbejde med underviserne arbejder et team af SPS-vejledere, en fast tilknyttet psykolog og studievejledere på at gribe de unge, som får brug for hjælp og vejledning. Derudover arbejder skolen systematisk med forventningsafstemning.

– Det er vigtigt at gribe eleverne, allerede når de kommer ind ad døren. Derfor afholder vi forventningssamtaler både inden de starter på skolen og umiddelbart efter opstart, siger Charlotte Holm Hansen.

Med på sommerens dyrskuer

Dalum Landbrugsskole er med på sommerens dyrskuer – her har man mulighed for at møde repræsentanter fra skolen og stille spørgsmål om uddannelser og meget andet, man gerne vil vide mere om.

Dalum Landbrugsskole har netop været med på Roskilde Dyrskue, men vil også være med på skuerne: Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Aabenraa, Bornholms Familiedyrskue, et Fynske Dyrskue, Landsskuet i Herning samt Ribe Dyrskue.

Læs også