Malkekvæg: Fornemt hattrick af Tøvestensgaarden

Miss Sjælland – skuets flotteste malkeko: Ældre jerseyko (fra oktober 2016) fra Tøvestensgaarden ved Slagelse – her repræsenteret af Andreas Andersen på 14 år. Foto: Jesper Hallgren

For tredje gang i træk var det Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse, der blev den store vinder i konkurrencen om den yndigste kvie og den smukkeste malkeko på tværs af alle racer.

Den vestsjællandske gård sikrede sig således igen i år titlen som både Miss Teen og Miss Sjælland og gentog – efter to corona-dyrskueaflysninger – bedriften fra 2018 og 2019, hvor Tøvestensgaarden også havde de flotteste »piger«.

I dysten om de to titler tildeles dyrene »placeringspoint« efter dommernes vurdering. Det handler således om at få det laveste tal, og der var »dødt løb« i Miss Teen-konkurrence, hvor både Tøvestensgaardens dansk holstein-kvie og en RDM-kvie fra Lilleholm Mælk i Rødby opnåede fem point.

I tilfælde af pointlighed var det afgørende, at to af de tre dommere havde kvien fra Tøvestensgaarden på førstepladsen med pointfordelingen 1-1-3, mens RDM-kviens fordeling lød på 2-1-2.

Dommerne var anderledes rørende enige i Miss Sjælland-konkurrencen, hvor der var maksimumpoint – tre 1-taller (tre førstepladser) – til en flot ældre jerseyko, som ingen af de andre modelkøer kunne hamle op med.

Tøvestensgaarden blev – trods dobbelttriumfen – kun overgået i konkurrencen om den bedste besætningsgruppe på tværs af malkekvægracerne. Den titel gik nemlig til RDM-besætningen fra Torben Vincents fra Kundby ved Svinninge, der deltog med 10 køer og to kalve.

Læs også