Kødkvægsavlere vil skabe en ny tradition

Midt i oktober inviterer kødkvægsavlere i samarbejde med Roskilde Dyrskue til kødkvægsskue på Dyrskuepladsen i Roskilde.

En flok kødkvægsentusiaster håber at sætte gang i en ny tradition, når de – i samarbejde med Roskilde Dyrskue – inviterer til Det Sjællandske Efterårsskue, som finder sted på Dyrskuepladsen i Roskilde i weekenden 14.-15. oktober (op til skolernes efterårsferie i uge 42).

Gennem en lang årrække har der på det tidspunkt været kødkvægsskue på Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk, men den tradition blev brudt for et par år siden, da Nyvang satte punktum for den epoke.

I samarbejde med Roskilde Dyrskue fik herefordavlere så sidste år etableret et herefordskue med knap 40 dyr, og det blev en stor succes, der nu bygges videre på.

- Det Sjællandske Efterårsskue er åben for alle kødkvægsracer, og vi håber naturligvis, at mange kødkvægsavlere har lyst til at være med, fortæller Jan Clausen.

Tilmeldingen er i gang

Han er med i kødkvægsskuets arbejdsgruppe, der består af repræsentanter fra Roskilde Dyrskue og flere af kødkvægsracerne.

- Det Sjællandske Efterårsskue er åben for alle kødkvægsracer, og vi håber naturligvis, at mange kødkvægsavlere har lyst til at være med.

Jan Clausen

- Vi håber på deltagelse af omkring 100 kødkvæg fra mange forskellige racer, fortæller Jan Clausen, der selv har simmentalere på gården ved Høng i Vestsjælland.

Der er åbnet for tilmelding til efterårets kødkvægsskue, og tilmeldingsfristen er fredag den 15. september. Tilmeldingen foregår på roskildedyrskue.dk.

Foreløbig kan det oplyses, at der er fællesspisning for kødkvægsavlere om lørdagen, og der er mulighed for camping under skuet.

Læs også