Østjysk dyrskue melder sig klar

På Dyrskuepladsen i Horsens den 15.-16. Juni kan man opleve et af Danmarks ældste, hyggeligste og mest traditionsrige dyrskuer med mere end 150 år på bagen.

Masser af flotte dyr i dyrskueringen ved Horsens Dyrskue – i år bliver ingen undtagelse.

På dyrskuepladsen i Horsens kan man opleve store maskiner, malke -og kødkvæg, heste, får, geder høns, kaniner, små kyllinger, konkurrencer og underholdning for store og små, når land og by samles til en kæmpe fest.

Det sker når 2024-udgaven af Horsens Dyrskue finder sted den 15. og 16. juni på dyrskuepladsen i Horsens.

- Bestyrelsen er trådt i arbejdstøjet og med fælles hjælp vil det igen i år lykkes at afholde dyrskue i Horsens, siger formand Peter Mortensen.

Tovholderne for stand-udstillingen bliver i år Troels Madsen og Jakob Larsen.

- Sidste år var pladsen fyldt godt ud, og i år håber vi på udsolgt siger Troels Madsen med et smil.

- Vi er så heldige at have fået nogle af de store maskinhandlere med på pladsen her i 2024, så det kommer til at fylde godt. Der er igen fri entre´ for publikum og det gør folk er lidt mere villige til at bruge lidt ekstra på pladsen. Det nød alle udstillere godt af især de mindre gårdbutikker, som havde udsalg af lækrelokale specialiteter, fortsætter Troels, og tilføjer:

- Vores lille stræde hvor man lejer et lille telt sammen med standen, var meget populær sidste år, og det gentager vi igen. Det er især velegnet for mindre fødevarer producenter. Lige ledes vil man kunne få både sulten og tørsten stillet rundt på pladsen, hvor der er udsalg af både mad og drikke.

Både malkekvæg og kødkvæg

Kvæg udstillingen bliver uden tvivl igen en stor succes, med både malke-og kødkvæg.

- Miljøet i de gamle stalde i Horsens er bare noget helt specielt udtaler Karen Grotkær som står for kvægudstillingen. Men man skal være lidt på forkant hvis man ønsker at udstille malkekvæg da vi senest den 29. april skal have CHR numre på de besætninger der ønsker at udstille malkekvæg, da vi skal have salmonella tankprøver. Slle kvæg der udstilles skal desuden blodprøves, i god tid før skuet.

Heste og alt det andet

Hestene fylder traditionen tro også rigtig godt på pladsen i Horsens.

- Vi har rigtig mange forskellige racer og alle er velkomne, udtaler ansvarlig for Heste udstillere Rikke Rasmussen. Der vil også være mange andre mindre kæledyr, for eksempelvil Horsens Kaninavler forening lave opvisning med deres hopkaniner.

Der er også stort gratis legeområde for børnene, her vil man kunne boltre sig i masser af halm, kørebane for pedaltraktorer korncontainer med karameller m.m.

Så sæt allerede nu et stort X i kalenderen d. 15-16 juni.

Læs også