27-årige Rasmus er på dommerlisten

Rasmus Bülow på 27 år har valgt at tage uddannelsen som kvægdommer, fordi han har en stor interesse for kvægavl. - Flotte dyr en er fryd for øjet, siger han.

Selvom Rasmus Bülow kun er 27 år, er han på dommerlisten som aspirant, så han kan fungere som kvægdommer på diverse dyrskuer – blot ikke på Roskilde Dyrskue, fordi han selv skal udstille her i år.

Den unge kvægbruger er ansat hos sin far, Gert Bülow, på Lynggaarden ved Skee nær Store Merløse på Midtsjælland. De to er nu i gang med at gennemføre et generationsskifte på bedriften, der drives med en holstein-besætning på 160 årskøer, dog med nogle få rødbrogede og jersey imellem.

- Når jeg har valgt at tage dommeruddannelsen, er det fordi, jeg har en meget stor interesse for kvægavl. Flotte dyr er en fryd for øjet, lyder det fra Rasmus Bülow, der ikke lægger skjul på, at det er det sortbrogede holstein-malkekvæg, hans hjerte brænder for.

Skal udstråle malkepræg

- Det, jeg især kigger på, når jeg bedømmer malkekøer, er dyrenes eksteriør. Her har jeg fokus på krop og lemmer – især malkeorganerne, hvor der skal være veltilhæftede yvere med korrekt placerede patter. I det hele taget skal køerne udstråle malkepræg, forklarer Rasmus Bülow.

- Overordnet set skal der være tale om middelstore og harmoniske »every day cows« med udstråling og X-faktor. Køerne skal have en god dybde og bredde, så de har kapacitet til at omsætte en masse grovfoder, uddyber den unge kvægdommer.

Han beskriver sig selv som et konkurrencemenneske og har tidligere vundet danmarksmesterskabet i mønstring og klipning. Derfor er det slet ikke til diskussion, at der skal udstilles dyr fra besætningen på Roskilde Dyrskue.

Skuet er årets højdepunkt

Interessen for at udstille dyr har Rasmus Bülow fra faderen, Gert Bülow, der har været med på Roskilde Dyrskue siden starten i 1969, hvor dyrskuet blev flyttet ud fra Bellahøj.

- For mig er dyrskuet årets højdepunkt. Ikke kun på grund af det sociale og det rent faglige, men også fordi vi her kan vise de mange besøgende fra byen, at vi faktisk passer på vores dyr, siger Rasmus Bülow.

Han går meget op i at viderebringe interessen for dyr til børn og unge. Derfor bruger han hver uge tid på at træne mønstring af kalve med to nevøer og en af disses klassekammerat. Her lægger han vægt på, at dyr og mønstrer størrelsesmæssigt skal passe så godt sammen som muligt.

Udstiller to kviekalve

Nevøen Magnus Bülow skal på Roskilde Dyrskue vise jersey-kviekalven Nuggi, der er født i december. Hans klassekammerat, Astrid Tambour, skal vise holstein-kviekalven Speedy, der er født i februar og datter af en af besætningens gode dyrskuekøer. De to kviekalve skal deltage i både den ordinære konkurrence og mønstringskonkurrencen.

En anden nevø, Malde Bülow, træner mønstring med en blåkvægs krydsnings-tyrekalv.

Udover de to kviekalve udstiller Rasmus Bülow blandt andet også en 1. kalvs holstein-ko, som han har store forventninger til, da hun sidste år blev den bedste holstein-kvie på Roskilde Dyrskue.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Læs mere her

Læs også

Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Dyk ned alle vores 29 artikler om Roskilde Dyrskue

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper havde Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening holdt et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Dansk landbrug skal undgå at blive politisk kastebold

Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget, pointerede han.

Søren Søndergaard: - Lige nu er den grønne trepart vores bedste mulighed for at værne om landbrugserhvervet

Landbrug & Fødevarers formand fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget. Jeg kan ikke garantere, at det lykkes. Men vi skal give det et reelt forsøg, pointerede han.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

Fredag den 31. maj afholdt HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper har Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue i denne weekend.

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har pr. 1. juni ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Dyrskueformand får debut på talerstolen

59-årige Villads Sørensen blev i efteråret valgt som ny formand for Roskilde Dyrskue, og han får således debut på talerstolen til den officielle åbning fredag den 31. maj.

Imponerende besøgstal

Med 113.763 gæster var der i 2023 besøgsrekord på Roskilde Dyrskue, der de seneste 10 skuer har haft et gennemsnit på knap 93.000.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 97 artikler om Dyrskuer 2024

Glæder sig til ny model med endnu mere power

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Skuets bedste får

Hjørring Dyrskue kunne i år stille med dobbelt så mange får, som sidste år.

Hans far solgte alle maskiner på dyrskuet: Sådan er det desværre ikke mere

Selvom Serritslev Maskinværksted ikke længere har solgt alle maskiner på standen, når dyrskuepladsen lukker, ser Jeppe Andersen stadig masser af værdi i at være til stede.

Ny model med endnu mere power rammer snart Danmark

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Da regnen forsvandt, var pladsen smækfyldt igen: 2.000 flere fandt vej til dyrskue

I år gik der 22.000 gæster igennem tælleapparaterne på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Hjørring-borgmester: Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.