Til salg: Midtjysk gård med kapacitet til 25.000 smågrise for 70 millioner

Der er flere spændende landbrugsejendomme til salg. I det nye koncept »Ugens Landbrugsejendom« ser vi på nogle af de mest interessante, der blandt andet kan findes på landbrugsmarkedet.dk.

Hvad gør man, hvis man har 70 millioner, man ikke lige ved, hvad man skal bruge til? Jo, en af mulighederne er at investere pengene i den 333 hektar store landbrugsejendom på Ulvedalsvej i Karup.

Ejendomsmægler Christian Schulin-Zeuthen fra Landbrugsmæglerne fortæller, at udover svineproduktion med tilladelse og kapacitet til 670 søer med produktion af cirka 25.000 smågrise og 11.000 slagtesvin på bedriften, er 19 hektar udlejet til brug for gulerodsproduktion, mens der er udlejet 25 hektar til kartofler. 305 af hektarerne er EU-tilskudsberettigede.

Løbende interesse

Ejendommen har været til salg siden foråret 2021, og ifølge ejendomsmægler Christian Schulin-Zeuten fra Landbrugsmæglerne, der står for udbuddet, er der fin aktivitet omkring ejendommen.

- Der har været en løbende interesse for den, og vi arbejder også lige nu med mulige køberemner, siger han til Effektivt Landbrug.

Han vil ikke spå om, hvornår en mulig køber kan være klar til at skrive under på en slutseddel.

- Det er for tidligt at spå om, hvornår der bliver indgået et salg. Det må tiden vise. Men vi har interesserede købere, som vi p.t. arbejder aktivt med, siger han.

Udover de ejede 305 hektar EU-tilskudsberettiget jord er der tilforpagtet cirka 116 hektar, og der er mulighed for tilkøb af yderligere jord. Der er en vandingskapacitet til cirka 150 hektar af jorden.

Læs mere om Generationsskifte og ejendomshandler

Det kan tage flere år at gennemføre et succesfuldt generationsskifte. For nogle foregår ejerskiftet inden for familien, men for de fleste skal der nye kræfter ind udefra for at føre virksomheden videre.

Læs mere her

Læs også