Sejler på brændsel fra landbruget: Mærsk klar med CO2-neutralt linjefartøj i 2023

Udviklingen af verdens første kulstofneutrale linjefartøj har for alvor fået vind i sejlene. Mærsk står nemlig allerede klar med lanceringen af skibet i 2023 – syv år forud for 2030-ambitionen.

Tidsplanen er blandt andet blevet fremskyndet af teknologiske fremskridt og stigende kundeefterspørgsel efter bæredygtige forsyningskæder, skriver de. Således skal alle fremtidige Maersk-ejede konstruktioner have dobbelt brændstofteknologi installeret, hvilket muliggør enten CO2-neutral drift eller drift på det såkaldte ”standard very low sulphur fuel oil” (VLSFO).

- Vores kunder forventer, at vi hjælper dem med at afkarbonisere deres globale forsyningskæder, og vi tager udfordringen op og arbejder på at løse de praktiske, tekniske og sikkerhedsmæssige udfordringer, der er forbundet med de kulstofneutrale brændstoffer, vi har brug for i fremtiden, skriver de.

- Det vil være en betydelig udfordring at skaffe tilstrækkelig forsyning med kulstofneutral methanol inden for vores tidslinje for at være banebrydende for denne teknologi. Vores succes er afhængig af et styrket samarbejde med brændstofproducenter, teknologipartnere og udviklere for at øge produktionen hurtigt nok, siger administrerende direktør for Mærsks flåde- og strategiske brands-afdeling.

Læs også