Raps på Ærø siden 1600-tallet

Hver sommer arrangerer Bent Juul Sørensen aftenture i landskabet med historisk islæt.

Tidligere tiders tilknytning til Tyskland fornægter sig ikke i det ærøske landskab. Både i historiske seværdigheder, ældre bygninger i slesvigsk stil og såmænd også på markerne.

- Raps har været dyrket her på øen tilbage fra 1600-tallet, og både maltbyg og senere majsen er hentet fra Schleswig-Holstein, der som bekendt i lange perioder har været under den danske krone. Og hvor Ærø var delt op i tre slesvigske hertugdømmer, fortæller Bent Juul Sørensen en flok turister, som denne aften har meldt sig på en af de historiske ture, som han hver sommer indbyder til via opslag på Facebook og i lokale forretninger.

Med udsigt til Kielerbugten i godt vejr fra en gravhøj 44 meter over Østersøen ved Ærøs sydspids forklarer den historisk interesserede gårdejer om hele øens historie, naturligvis med et islæt af landbrug på den fem kilometer lange vandretur på »Sporet ved Gravendal«.

Stien er en del af det landsdækkende »Spor i Landskabet« projekt, hvor Bent Juul Sørensen, som ejer en del af den tidligere hertugelige gård i slesvigsk byggestil, foruden disse aftenture også tilbyder sig med ture for grupper og selskaber.

Læs også