bannerPos

Masser af hø på engene

Det er faktisk lige til og slet ikke så kompliceret! Ved at bjærge hø på de varige og ofte oversvømmede og §3-beskyttede engarealer kunne man både opnå en højværdiproduktion, bidrage til kulstoflagring og spare samfundet for at skulle kompensere en del landmænd for at afgive deres lavbundsjorde. Foto: Bøje Østerlund

Bøje Østerlund

Freelance
18-07-2019 11:04
De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Det kan da godt være, det ligner noget skrammel-græs herude i de §3-beskyttede enge, der aldrig har været omlagt eller kultiveret. Og det er jo heller ikke græsser med rekordhøjt proteinindhold alt sammen. Der er masser af alle mulige forskellige urter, men det giver blot mælken flere smagsnuancer, viser Michael Andersen fra Tøvestensgaarden på en af markerne, hvor der netop nu presses og wrappes hø.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next