En årsløn med bare næver, en gammel traktor og masser af kundesnak

Endrik Maat, Gartneriet Rødmose i Tiufkjær nær Vejle, bruger 25 procent af sin fulde arbejdsindsats på at sælge sine grøntsager og herved ramme den efterspørgsel, han kan honorere med sin produktion derhjemme.

I begyndelsen af februar måned er det vigtigt at have de grøntsager på vej, kunderne sætter pris på at kunne købe i det tidlige forår. Her er forårsløg og spinat i god vækst. Foto: Bøje Østerlund

Kan det lade sig gøre at tjene en årsløn ved at producere fødevarer med sine bare næver og en gammel traktor?

- Ja, det kan det godt. Men det har ikke altid været lige nemt, og det går da også op og ned. Lige nu er vi inde i en god periode, og danskerne efterspørger i stigende grad lokalt producerede fødevarer, fortæller indehaver af Gartneriet Rødmose i Tiufkær nær Vejle, Endrik Maat, økologisk og biodynamisk grøntsagsproducent.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også