Hønsehuse i genbrugsplast

Land & Fritid er også med på den grønne bølge og tilbyder nu flere varer, der er fremstillet i genbrugsplast.

Land & Fritid har alt i tilbehør til høns – blandt andet foder- og vandingsartikler i genbrugsplast.

I den landsdækkende butikskæde Land & Fritid er der nu mulighed for at købe 100 procent giftfrie hønsehuse i genbrugsplast, ligesom der tilbydes foder- og vandingsartikler til høns, som også er fremstillet i genbrugsplast.

- Råvarerne er bearbejdet i et af Europas største netværk af genbrugsstationer og består af mange forskellige slags plast, som plastaffald fra husholdninger og specielt plastaffald fra landbruget, fortæller Steffen Brandenborg, produktchef i Land & Fritid.

Han påpeger, at der er rigtig mange fordele ved at købe genbrugsplast og oplyser, at de nye vandings- og foderautomater er fremstillet af, hvad der svarer til cirka 50 tomme plastflasker.

- Produkterne er meget nemme at rengøre, da de kan spules, vaskes med sæbevand og højtrykrenses uden at det går i stykker, forklarer Steffen Brandenborg.

Låsesystem og løbegård

- Genbrugsplast er, tilføjer han, væsentligt mere vejrbestandigt end traditionelle hønsehuse i træ, da hønsehuse i træ hurtigere bliver møre og optager mere fugt. Derfor vil et hønsehus i genbrugsplast have færre muligheder for ophobning af blodmider og andet utøj.

Der vil være flere muligheder for forskellige modeller, afhængig af hvor mange høns man har. Hønsehusene har også et meget nemt låsesystem til taget, som let kan tages om og vendes, hvis man hellere vil have sort tag i stedet for et grønt. På de store hønsehuse er der endvidere mulighed for en løbegård.

Steffen Brandenborg fortæller videre, at der hos Land & Fritid er mulighed for at købe alt i tilbehør til høns.

- Vi har et stort og bredt udvalg af tilbehør, samt hønsefoder, både som økologisk men også traditionelle foderprodukter, og er man klubmedlem, er der altid specielle rabatter og tilbud, man kan benytte sig af, slutter produktchefen.

Læs også