Gråsten Fjerkræ øger salget af økologiske ænder

Efter et rekord salgsår indgår Gråsten Fjerkræ et samarbejde med Østrigs største producent af økologiske ænder.

Gråsten Fjerkræ indgår samarbejde med Østrigs største andeslagteri Bio Ente og udvider samtidig slagtekapaciteten med 1,3 millioner økologiske ænder årligt. Foto: Gråsten Fjerkræ
Gråsten Fjerkræ indgår samarbejde med Østrigs største andeslagteri Bio Ente og udvider samtidig slagtekapaciteten med 1,3 millioner økologiske ænder årligt. Foto: Gråsten Fjerkræ

Gråsten Fjerkræ har indgået en partneraftale med den Østrigske andeproducent Bio Ente om produktion af økologiske ænder til det skandinaviske marked.
Det sker efter, at den danske producents produktionsmuligheder i Nordtyskland er under kraftigt pres og virksomheden samtidig det seneste år har oplevet en salgsfremgang på hele 375 procent i forhold til 2018. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.
-Vi har sprængt vores nuværende produktionsmæssige rammer, og er nødt til at finde nye producenter, der lever op til vores etiske krav om dyrevelfærd, og ikke mindst vores høje krav til kvalitet og smag, siger Gråsten Fjerkræs bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

Størst i Østrig
Bio Ente råder over Østrigs største andeslagteri og ligger ved Linz for foden af Alperne. Slagteriet er godkendt af de østrigske dyreværnsmyndigheder med betegnelsen »Vier pfoten«, som svarer til Dyrenes Beskyttelse i Danmark.
Bio Ente leverer også en lang række specialudskæringer, har egne forældredyr, eget rugeri, ny forædlingsfabrik og meget andet. Alle ænderne går desuden ude i den fri natur i alpelandskabet.
 -Vi har allerede sendt flere af de økologiske ænder på det danske marked, og at dømme efter salgstallene, er det fjerkræ, der falder i danskernes smag. Vi har store forventninger til samarbejdet, siger bestyrelsesformanden.
Med den nye partnerskabsaftale får Gråsten Fjerkræ adgang til en slagtekapacitet på 1,3 millioner økologiske ænder årligt.

Læs også

Fik fugleinfluenza til nytår
Fødevarestyrelsen: Øget risiko for fugleinfluenza ved samhandel
Fødevareminister vil arbejde for at afskaffe buræg
Nyt foder til fjerkræ sparer miljøet for CO2
Eksport af fjerkræ uden for EU lukker ned
Ministerium: Risiko for fugleinfluenza i Danmark er nu høj