Traktorerne trækker igen

Første traktortræk efter næsten to års corona-pause løber af stablen fredag aften i Nr. Aaby. Nordvestfyns LandboUngdom venter stor interesse fra både trækkere og publikum.

Efter i flere år at indlede den fynske sæson for traktortræk den første lørdag i maj, rykkede Nordvestfyns LandboUngdom i 2019 arrangementet hen til den sidste fredag i juni, ikke mindst af hensyn til den mindre travlhed i markerne på denne tid af året.

Det blev en så stor succes, at terminen er fastholdt, her efter et års ufrivillig pause på grund af coronaen.

Under de givne corona-regler indbydes til det første fynske traktortræk i år på fredag den 25. juni, med start klokken 17.00 på banen i industriområdet langs Den Fynske Motorvej ved Nr. Aaby.

Publikum opdelt i to afdelinger

For at kunne opfylde reglerne vil der være to indgange til pladsen. På begge sider af banen vil der være ølvogn og madtelt samt toiletfaciliteter, så de to publikumsafsnit vil være adskilt hele aftenen.

- Derfor skal man gå ind gennem samme indgang med dem, som vil være sammen med resten af aftenen. Og være indstillet på ikke at kunne vandre ud og ind ad indgangen. Desuden skal alle vise gyldigt coronapas, påpeger Marius Jensen, der er blandt primusmotorerne bag traktortrækarrangement.

Han forventer op mod 12-1300 tilskuere, som tilfældet var for to år siden.

- Allerede her i dag (sidste tirsdag, red.), hvor vi åbnede billetsalget, har vi solgt mange billetter. Så vi er sikre på, at de fleste længes efter at kunne mødes til traktortræk efter den lange, kedelige pause. Samtidig er mange måske på vej på sommerferie, og endnu er der ikke mange andre arrangementer, som vi skal konkurrere med.

For to år siden var der samme aften Tinderbox i Odense, men alligevel kom der 1.200 betalende tilskuere til traktortrækket i Nr. Aaby.

Også antallet af deltagende traktorer forventer Marius Jensen fra bestyrelsen i den nordvestfynske landboungdomsforening mindst at ende på samme niveau som i 2019. Tilmeldingen slutter nogle dage før traktortrækket, og i sidste uge var der rundet 50 traktorer fra det meste af landet.

Vinderne af hver klasse kvalificerer sig direkte til årets DM i traktortræk, som foregår i september på Mors.

Læs også