LandboUngdom sætter fokus på diversitet i bestyrelsesarbejdet

Med et nyt udvalg, Lufa, vil LandboUngdom bidrage til større opmærksomhed på diversitet i foreningslivet og i landbruget.

Syv kvindelige medlemmer står i spidsen for at skabe aktiviteter, som skal udvikle medlemmer af LandboUngdom og især gøre fællesskabet interessant for flere kvinder, i det nye udvalg Lufa (LandboUngdom for alle).

- Lufa er opstået, fordi vi gerne vil sætte fokus på, at få flere kvinder i bestyrelser og i foreningslivet. Det er vigtigt, at der er forskellige kompetencer til stede i foreninger og bestyrelser, så arbejdet kan tages til nye højder. Derfor arbejder vi for at sikre flere forskellige kompetencer, siger Marie Birkedal, formand for Lufa.

Lufa flot fra start

Sidste måned afholdt udvalget sit første arrangement om diversitet i bestyrelser i flotte omgivelser hos Danish Crowns formand, Erik Bredholt.

Her var der indlæg fra Erik Bredholt, formand for Danish Crown, Louise Gade, Executive Vice President for HR i Salling Group og tidligere borgmester i Aarhus samt Randi Ib, direktør i Board og Governance.

Her blev unge på landet og i landbruget inspireret til, hvordan man fremadrettet kan blive dygtigere til at tiltrække og fastholde personer med de rette kompetencer i bestyrelser.

- Vi ville gerne lave et arrangement, som kunne bringe værdi til LandboUngdoms medlemmer og være med til at sætte fokus på diversitet i bestyrelsesarbejdet, fortæller Marie Birkedal.

Mangfoldighed og diversitet

Med flere end 59 forskellige bestyrelser i LandboUngdom er diversitet og kompetencesammensætning fundamentalt for fællesskabets udvikling. Derfor gav indlægsholderne stof til eftertanke og konkrete planer, der skal eksekveres.

- Bestyrelsesarbejdet på topniveau kan virke som en lang og svær vej, men det var enormt inspirerende at høre fra toppersoner, hvordan det kan lade sig gøre. For eksempel fortalte Erik Bredholt, formand for Danish Crown, at han selv har været aktiv i LandboUngdom som ung. Og det er bare virkelig motiverende og inspirerende, fortæller Marie Birkedal.

- En af de ting, jeg selv bed mærke i, var rådet om at springe ud i tingene og tro på det, man laver, uddyber Marie Birkedal.

Lufa har flere arrangementer på programmet, som skal bidrage til ambitionen om et mere mangfoldigt foreningsliv og større diversitet i landbruget.

Fakta om Lufa - LandboUngdom for alle

• Lufas formål er at understøtte visionen om større diversitet i LandboUngdom og dermed et attraktivt foreningsliv

• Udvalget fokuserer på at tiltrække flere kvindelige medlemmer, og styrke relationen mellem dem i LandboUngdom

• Udvalget vil skabe eksklusive, landsdækkende faglige og sociale arrangementer, som udvikler og uddanner unge på landet og i landbruget

Læs også