Centrovice stiller skarpt på maskinomkostningerne

Fyraftensmøde den 12. november om fordelene ved en maskinanalyse.

- Maskinomkostningerne udgør en væsentlig del af de samlede omkostninger til dyrkning af afgrøder og kan ses på bundlinjen. Derfor kan det også svare sig at stille skarpt på disse omkostninger, forklarer økonomikonsulent hos Centrovice Morten Holm Rasmussen om baggrunden for, at Centrovice inviterer til gratis fyraftensmøde om maskinanalyser tirsdag den 12. november klokken 17 til 19 i Vissenbjerg.

Med en maskinanalyse får landmanden overblik over sine maskinomkostninger helt ned på afgrødeniveau, og kan derfor også få afklaret om der for eksempel er omkostninger, der kan reduceres, om der er opgaver, som med fordel kan udliciteres, og hvordan investeringen i en ny maskine påvirker maskinomkostningerne.

Og ifølge Morten Holm Rasmussen giver det flere fordele:

- Når du har et solidt indblik i din maskinøkonomi, får du også et stærkt beslutningsgrundlag, når du skal tage stilling til fremtidige maskin- og afgrødevalg, ligesom du også sender et godt signal til dine finansielle samarbejdspartnere.

På mødet hører deltagerne blandt andet hvad en maskinanalyse indeholder, hvad den bruges til, hvilke overvejelser man bør gøre sig i forbindelse med køb af maskiner, samt hvordan forskellige maskinstrategier påvirker bundlinjen.

Mødet er gratis men kræver tilmelding senest torsdag den 7. november til Centrovice.

 

Læs også