Noteringen for slagtesvin stiger med 20 øre

Efter syv ugers stilstand hæver Danish Crown fra på mandag noteringen for slagtesvin med 20 øre til 11,30 kroner pr. kg.

Fra på mandag får leverandørerne af slagtesvin til Danish Crown en notering på 11,30 kroner pr. kg. Det meddeler Danish Crown.

- Mens sommerferien er startet i det nordlige Europa, så er aktiviteten i markedet stabil på et tidspunkt, hvor tilførslerne af grise er faldende, lyder det i en markedskommentar fra selskabet.

- Markedet udvikler sig vidt forskelligt fra land til land. I Tyskland er feriesæsonen for alvor i gang, og det mærkes på den indenlandske efterspørgsel. Andre steder i Europa er forbruget ganske godt. Det gælder blandt andet i Østeuropa, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown

Jævnt salg til Japan

Der er en god efterspørgsel på skinker, forender og brystflæsk. Salget af bacon og kamme er stabilt, mens der fortsat er plads til bedre priser på særligt nakker og bove.

- Lige nu er der balance mellem udbuddet og efterspørgslen i Europa, men alle aktører sidder på kanten af stolen og følger udviklingen, fordi tilførslerne af grise er faldende over hele Europa. Det taler for bedre priser, men hvornår det bliver sælgers marked er umuligt at spå om, siger Mads Stougaard.

Til landene udenfor Europa er der i øjeblikket et jævnt salg til Japan og en stabil eksport af de traditionelle Kina-varer.

Læs også