bannerPos

Ny storinvestering: Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Det franske klima er velegnet til frøproduktion af eksempelvis løg og andre afgrøder. det får Jensen Seeds nu gavn af via opkløbet af franske Astera Seed.
02-07-2020 10:30

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.

Jensen Seeds er specialiseret inden for frøproduktion af hybridspinat og andre grøntsagsafgrøder. Frøproduktionen af hybrid spinat sker primært Danmark, hvor klimaet er noget nær ideelt til at sikre stabile udbytter og høj frøkvalitet. Omkring 75 procent af verdens samlede produktion af hybridspinatfrø sker i Danmark. 

For at opnå en større risikospredning har Jensen Seeds været på udkig efter muligheder for at dyrke frø på andre arter i lande med et egnet klima. Adgangen til produktion i Midt- og Sydfrankrig vil give nye muligheder for frøproduktion af en række interessante arter.  

Truels Damsgaard, administrertende direktør i DLF og bestyrelsesformand i Jensen Seeds ser spændende perspektiver i det nye opkøb. 
- Jensen Seeds har en stor ekspertise i den komplicerede produktion af grøntsagsfrø og er kendt hos kunderne for at levere et kvalitetsprodukt. Vi vil gerne udnytte denne ekspertise til at udvikle produktionsplatformen til andre grøntsagsfrø, end dem vi producerer herhjemme. Det kræver produktionsadgang til andre geografier, og med købet af Astera Seed kan Jensen Seeds tilbyde frøproduktion af flere relevante arter for kunderne, siger han. 

Får flere arter ind

Ann Laura Luunbjerg, administrerende direktør i Jensen Seeds, glæder sig over at frøvirksomheden nu får mulighed for at få flere arter af grøntsager ind i porteføljen.  
- Købet af Astera Seed er i tråd med vores udviklingsstrategi i Jensen Seeds, hvor vi ønsker at styrke partnerskabet med vores kunder og producere frø på en større pallette af arter. Derfor har vi brug for produktionsadgang til de bedste frøavlsområder, og med Astera Seed kan vi tilbyde produktion af arter i Frankrig, som vi ikke kan producere under mere nordlige himmelstrøg, siger hun.

Jensen Seeds har indtil nu produceret grøntsagsfrø i Danmark og Tyskland, og frøvirksomheden er i gang med at starte produktion op i New Zealand sammen med PGG Wrightson Seeds, som DLF opkøbte sidste år. 

- Et af vores mest værdifulde aktiver er, at vi kan tilpasse os de kvalitetskrav, som kunderne stiller. Grøntsagsfrø er en højværdiproduktion, der stiller store krav, og brugsfrøene skal leve op til en høj kvalitet hos grøntsagsproducenterne. Astera Seed styrker os endnu mere på dette punkt, så vi kan udvikle vores forretningen med vores nuværende og nye kunder, siger Ann Laura Luunbjerg.

Astera Seed har ligesom Jensen Seed specialiseret sig i opformering af grøntsagsfrø til kunder over hele verden. I årenes løb har Astera Seed udviklet sig hurtigt - og i dag producerer virksomheden frø i flere af de vigtigste frøproduktionsområder i Frankrig, med det sydlige Frankrig som virksomhedens base.

Virksomheden blev etableret i 2012 og har 21 ansatte. Astera Seed er specialiseret i frøproduktion af grøntsagsfrø og frøet dyrkes hos landmænd i de sydlige og centrale områder af Frankrig. 
Afgrødeporteføljen i Astera Seed er hovedsageligt fokuseret på hybrid-frøproduktion af løg, rodfrugter og bladbeder samt andre ikke-hybridafgrøder som persille og koriander. Astera Seed har også produktion af konventionel og økologisk frø af tomat, melon, porre, vandmelon og peber i væksttunneller.

hka
 
 

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next