Belgiske landmænd: - Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

- Vi sagde fra dag ét, at bestanden af vildsvin i området måtte udryddes, fortæller Hendrik Vandamme, som er landmand og formand for den belgiske landboforening Algemeen Boerensyndicaat. Alligevel holdt delstatsregeringen hånden over vildsvinene de første tre måneder efter ASF-udbruddet. I denne uge afvikles den store belgiske landbrugsmesse Agribex nord for Bruxelles. Her beundrer et par belgiske landmænd den særlige kødfulde race belgisk blåhvid.

Belgiske svineproducenter er fortsat mere end et år efter udbruddet af afrikansk svinepest plaget af restriktionerne og frygter især for nye udbrud i Tyskland. Alligevel har de belgiske landmænd ikke demonstreret de sidste par uger og generelt er de optimistiske. Disse landmænd var i tirsdags på Agribex-messe nord for Bruxelles. Belgiske svineproducenter er fortsat mere end et år efter udbruddet af afrikansk svinepest plaget af restriktionerne og frygter især for nye udbrud i Tyskland. Alligevel har de belgiske landmænd ikke demonstreret de sidste par uger og generelt er de optimistiske. Disse landmænd var i tirsdags på Agribex-messe nord for Bruxelles. Belgiske svineproducenter er fortsat mere end et år efter udbruddet af afrikansk svinepest plaget af restriktionerne og frygter især for nye udbrud i Tyskland. Alligevel har de belgiske landmænd ikke demonstreret de sidste par uger og generelt er de optimistiske. Disse landmænd var i tirsdags på Agribex-messe nord for Bruxelles. Belgiske svineproducenter er fortsat mere end et år efter udbruddet af afrikansk svinepest plaget af restriktionerne og frygter især for nye udbrud i Tyskland. Alligevel har de belgiske landmænd ikke demonstreret de sidste par uger og generelt er de optimistiske. Disse landmænd var i tirsdags på Agribex-messe nord for Bruxelles. Belgiske svineproducenter er fortsat mere end et år efter udbruddet af afrikansk svinepest plaget af restriktionerne og frygter især for nye udbrud i Tyskland. Alligevel har de belgiske landmænd ikke demonstreret de sidste par uger og generelt er de optimistiske. Disse landmænd var i tirsdags på Agribex-messe nord for Bruxelles. Belgiske svineproducenter er fortsat mere end et år efter udbruddet af afrikansk svinepest plaget af restriktionerne og frygter især for nye udbrud i Tyskland. Alligevel har de belgiske landmænd ikke demonstreret de sidste par uger og generelt er de optimistiske. Disse landmænd var i tirsdags på Agribex-messe nord for Bruxelles.

Ingen svineproducenter i Belgien har haft afrikansk svinepest i deres besætninger.

- Det er udelukkende i nogle vildsvin i det sydøstlige hjørne af Belgien, at man i september sidste år fandt smitte af ASF, fortæller Paul Cerpentier i tirsdags i Bruxelles til Effektivt Landbrug.

Han er selv slagtesvineproducent nær Gent i det nordlige Belgien og fortsat ramt af restriktionerne efter ASF-udbruddet i landet for over et år siden

- Jeg ha

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også