Skiftede fra at være presset svineproducent til succesfuld svampeproducent
Sepp Häcki var svineproducent i det centrale Schweiz på en mindre bedrift, der som så mange andre blev udfordret på grund af nye miljøkrav for 30 år siden. Stillet overfor valget mellem enten at lukke eller skifte til en anden produktion, valgte han det sidste – og har med stor succes udviklet en produktion af svampe til konsum.

Sepp Häcki var svineproducent, men blev på grund nye arealkrav tvunget til at stoppe og måtte finde på noget andet – som nu har han stor succes ikke alene i Schweiz, men også i udlandet. Fotos: Niels Damsgaard Hansen
Når man kører op ad grusvejen fra asfaltvejen, der snor sig mellem bjergene i det centrale Schweiz, passerer man først et staldanlæg af ældre dato. Det ser lidt trist ud i det storslåede landskab, hvor en del, meget velholdte, mindre landbrugsejendomme er strøet ud med rund hånd.
Det var her, Sepp Häcki producerede slagtesvin indtil 1995. Men stillet overfor nye arealkrav i 1994 til udbringning af gylle blev han tvunget ud at tænke i enten total lukning eller en alternativ produktion.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her