Kvægfarm ved Dubai: Henter dagligt 150 tons grovfoder i USA

- Det er ikke just bæredygtigt, indrømmer den hollandske leder af en bedrift, der ellers har høje standarder på alle andre områder.

- Vi producerer lokalt her i Emiraterne for de lokale forbrugere, da alle ønsker større selvforsyning. Og mindre import fra for eksempel Danmark. I kan jo alligevel ikke levere frisk mælk over de lange afstande, smiler den hollandske leder Willem van Walt Meijer, som Effektivt Landbrug møder på en messe i Dubai. Foto: Jørgen P. Jensen Fra staldene kan køer og kameler se direkte over på deres eget mejeri på Al Ain-farmen. Dromedarer i gang med morgenmalkningen. Kamelmælk anses for særlig sundt og drikkes af mange i Golfstaterne. Der er nu 3.000 malkekameler på Al Ain-farmen - her ventes på at komme i malkestalden. Personalet på Al Ain kommer fra mange forskellige lande. Fra Al Ain-farmen køres dagligt frisk mælk ud til 14.000 butikker i Emiraterne. Der forskes intensivt i at kunne producere grovfoder i nærområdet under én eller anden form. Men uden gennembrud endnu. - Vi bruger både staldudstyr og rådgivning fra USA-farme, der på mange områder har vores størrelse og klimaudfordringer, fortæller Walt Meijer.

For 40 år siden startede Al Ain-farmen med 200 køer langt ude i en øde oase i Emiraterne tæt på grænsen ind til nabolandet Oman.

I dag er Al Ain-farmen Emiraternes største gård med 15.000 malkekøer, 3.000 malkekameler og 10 millioner kyllinger samt årligt millioner af æg foruden eget mejeri og daglig distribution til 14.000 butikker.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også