Mexicansk feedlot: Kødkvæg på steroider

- Vi har det frit og godt. Kan selv tilrettelægge produktionen, som vi vil. Jeg ser ikke behov for nogen forandringer, siger ejeren af Los Toritos-farmen midt i Mexico.

Effektivt Landbrug er på besøg på landbrug i Mexico ved byen Guadalajara lidt nordvest for hovedstaden Mexico City. Da vi hilser af, understreger den mexicanske ejer, at han er meget glad for sit liv som farmer og ikke kan tænke sig, noget andet job kan være bedre.

Foderet består af sojabønner, mikromineraler, majsensilage, sukkerrør-melasse og majs, hvoraf noget dyrkes selv på farmens 15 hektar. Der indgår tydeligt noget zebu-kvæg i krydsningsdyrene. Gennem opfedningen får dyrene indskudt to hormon-implantater i kroppen til at fremme væksten, ligesom der ligger en fast plan for indsprøjtninger med anaboliske steroider. 
Dyrene er opdelt i tre fodringsklasser. Vores mexicanske værter viser gerne deres landbrug frem. Under kørsel rundt i Mexico ses flere steder, at kvæg afgræsser høstede majsmarker.

Der bliver ikke sparet på hormoner, antibiotika og anabolske steroider, når køddyrene på den mexicanske feedlot, Los Toritos, skal vokse sig store.

Effektivt Landbrug er på besøg for at få en snak om produktionen af oksekød, som mexicanerne holder meget af. Og for at høre om dansk svinekød kunne være en mulig erstatning.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også