Danmarks største biavler ligger i Nicaragua

Lars Møller og hans far Niels Møller samler og forarbejder honning fra et par tusinde bistader fordelt rundt hos småbønder rundt i Nicaragua.

Grundideen for Niels og Lars Møller har været at etablere et tæt samarbejde med cirka 500 nicaraguanske småbønder, som er blevet forsynet med bistader, dragter og udstyr samt viden til at kunne passe bistaderne optimalt. Blomster er der nok af i de tropiske omgivelser. Småbønderne opnår bedre priser og en mere effektiv drift af staderne i samarbejdet med Ingemann. - Vi har etableret et Biavlerakademi, som er godkendt af den nicaraguanske regering, hvor vi kan undervise fra begynderkurser og op til avancerede biavlerkurser, fortæller Lars Møller. Lars Møller viser hvor stor forskel der kan være på honningens farve fra de forskellige områder i Nicaragua, hvor den er indsamlet. Honningen sælges i Europa i de 300 kg store, hvide tønder.
Mens de danske bier beklager sig over mængden af blomster herhjemme, så er det tropiske Nicaragua et kæmpe tag-selv-bord for bier året rundt.
Så det virker oplagt at den største danske biavler har et par tusinde bistader stående spredt rundt i net

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også