En moderne, fuldspaltet kødkvægfarm af de sjældne i Irland
- Det eneste, vi ikke lever op til, er det image, irsk kødkvæg har, om at dyrene går ude på græs året rundt, fortæller Gerry Giggins på rundturen på farmen med 140 stykker kødkvæg.

30 danske landmænd fra Danish Farmers Abroad blev for nylig vist rundt af farmens kvægkonsulent, Gerry Giggins, som kender de 140 krydsningskøer bedre end ejeren. Fotos: Jørgen P. Jensen
Der er i dag dobbelt så meget kødkvæg i Irland, som der er indbyggere.
Så irsk kødkvæg er for irsk landbrug, hvad svineproduktion er for dansk landbrug.
I Irland er der i dag omkring en million stykker Limousine, Charolais, Angus, Belgisk blåhvid og Hereford i alle mulige krydsninger.
Ofte i en masse små besætninger med i gennemsnit 15-20 ammekøer på de ikke mindre end 80.000 kødkvægfarme, som is&
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her