Planteavl og lam går hånd i hånd

Verdensrekorden i hvede tilhører en newzealandsk planteavler fra Canterbury-området på Sydøen. Her er vanding en afgørende faktor for planteavlen, som næsten uden undtagelse drives pløjefrit.

Kun ganske få danske, professionelle landmænd interesserer sig for lammeproduktion i storskala. Men sådan er det slet ikke i New Zealand. Her er der omkring 18 millioner moderfår, som giver cirka 24 millioner overlevende lam årligt.

Det svarer til cirka fem lam pr. new zealænder. Dem kan de selvfølgelig ikke selv spise, hvad mange af os godt ved. For i kølediskene i vores supermarkederne er der langt flere tilbud på lammekød fr

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs mere om Kvæg- og malkestalde

Valget af staldsystemer er afgørende for både produktivitet og dyrevelfærd i landbrugsdrift. Læs mere om emnet, og bliv inspireret af andres arbejdsgange og implementering af teknologier og automatiseringer.

Læs mere her

Læs også