To store hestedage venter i Roskilde

I den første weekend i september danner Dyrskuepladsen i Roskilde traditionen tro rammen om Store Hestedag, der har haft besøgsrekord fire gange i træk.

Der vil igen i år være mange udstillere på Dyrskuepladsen. Foto: Jesper Hallgren Hele weekenden er de forskellige aktiviteter i den store ring. Foto: Jesper Hallgren Man kan både gøre en god handel og få gode råd med hjem fra Store Hestedag. Foto: Jesper Hallgren

Dyrskuepladsen i Roskilde danner den første weekend i september, lørdag den 7. og søndag den 8. september, vanen tro rammen om Store Hestedag, der har udviklet sig enormt siden 2004, hvor der for første gang var Store Hestedag i Roskilde.

Store Hestedag var – som navnet indikerer – dengang kun på én dag, men de seneste mange år har det været over to dage, hvor hunde også er blevet en stor og vigtig del af arrangementet, der har haft besøgsrekord fire gange i træk – senest med 30.646 besøgende i 2023-udgaven.

Guru inden for hesteadfærd

- Der er tilmeldt 387 heste til bedømmelse, og så er der alle de andre aktiviteter. Der er også tilmeldt over 1.000 ekvipager til dressur og springstævnet, og vi måtte lukke tilmeldingerne til dressur før tid, fordi der var fyldt op, fortæller Helle Lyngfeldt fra Roskilde Dyrskue, der står bag Store Hestedag.

Blandt de mange programpunkter kan man finde Camilla Stormodt, der igen i år kommer og laver clinic.

- Det er vi rigtig glade for. Det er meget populært, da hun er lidt af en guru i forhold til hesteadfærd, fortæller Helle Lyngfeldt, der – som altid – ser frem til Store Hestedag.

- Mit største succeskriterium er, at alle, både deltagere og gæster, går hjem glade. Det handler om den gode stemning og om, at alle føler sig velkomne, lyder det fra Helle Lyngfeldt, der i sin tid var initiativtager til Store Hestedag.

Store Hestedag afholdes på Dyrskuepladsen, Darupvej 19, 4000 Roskilde, lørdag den 7. september og søndag den 8. september, begge dage fra kl. 8.00 til 18.00.

Store Hestedag har haft rekordbesøg fire gange i træk senest med en rekord på 30.646 besøgende i 2023.

Læs også