Optakten til hingstekåring er i fuld gang

Denne gang bliver Dansk Varmblods Hingstekåring 2023 i nyt format.

Dansk Varmblods Hingstekåring 2023 finder sted fra den 8.-12. marts. Arkivfotos: Camilla Bønløkke Hest & Rytter-messen byder på omkring 250 udstillere inden for rideudstyr og staldinventar.

Der meldes om nytænkning i programmet, når Dansk Varmblods Hingstekåring 2023 skydes igang den 8. til den 12 marts.

Programmet er tilpasset publikums besøgsmønstre, hvis man har en favorit disciplin, og så har kåringen af hingstene fået et helt nyt og spændende format.

- Folks besøgsmønstre ændrer sig, og vi vil gerne tilpasse os, så meget vi kan. Derfor har vi valgt at sætte programmet sammen på en helt ny måde, når vi afholder Dansk Varmblods Hingstekåring, fortæller direktør for DV Event A/S, Casper Cassøe, i en meddelelse.

Modsat tidligere år starter arrangementet officielt allerede onsdag, hvor der om aftenen bydes inden for til en spændende clinic med  »Guldholdet« med Cathrine Laudrup Dufour, Carina Cassøe Krüth, Nanna Merrald og Daniel Bachmann, »Fra Unghest til Grandprix«, mens der blandt andet også er internationale springklasser og Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat i springning på programmet.

Det traditionsrige Gallashow vil naturligvis fortsat være på programmet. Ligeledes er Hest & Rytter-messen med omkring 250 udstillere inden for rideudstyr og staldinventar også fortsat en vigtig del af Nordeuropas største hestebegivenhed.

Det nye program er skruet sammen, så man lettere kan følge med i den disciplin, man interesserer sig mest for, mens man også har mulighed for skiftevis at følge med i de forskellige discipliner.

Nyt format for hingstekåringen

En af de store ændringer, der er lavet, er i forhold til kåringen af hingstene. Her sikrer det nye program, at spændingen omkring afgørelsen fortsætter helt til søndag. En dag der i år er gjort endnu mere ud af end tidligere.

- Vi har flyttet løsvisning af dressurhingstene og anden løsspringning af springhingstene til søndag, hvorefter vi har frasorteringen. På den måde bibeholder vi spændingen til søndag. Det betyder også, at hingstekåringsforløbet denne gang er lavet helt om, oplyser Casper Cassøe.

 

Læs også