Ridestalden er fyldt op

Ledere og ryttere nyder rideklubbens nye faciliteter og mærker i dagligdagen intet til, at der faktisk

står to forskellige organisationer bag

Medlemmer - og heste - nyder godt af investeringen i ridecentret i udkanten af Ølgod. 1,2 millioner kroner er der investeret.
I dagligdagen mærker medlemmerne intet til det, men ridecentret på Mejlvangvej 20 i udkanten af Ølgod er faktisk delt op i to selvstændige organisationer. Det er den selvejende institution »Ølgod Ridehal«, der ejer stedet, mens selve ridningen kører under Ølgod og Omegns Rideklub.
Det er en konstruktion, der betyder, at folk med interesse i og forstand på ridningen passer det med hestene og medlemmerne, og det er ikke givet, at de samtidig har kendskab til eller interesse for at arbejde med bygninger, planer og økonomi, og der arbejdes faktisk med store tal.
- Den seneste tilbygning og renovering har kostet 1,2 millioner kroner, fortæller Jens Erik Gräs, der sidder i centerbestyrelsen og noterer, at parterne er afhængige af hinanden.
 

Tiltrængt fornyelse

Irene Bennetsen sidder også i centerbestyrelsen, men hun sidder også i rideklubbens bestyrelse, så der er et nært samarbejde mellem de to parter om centret, og meldingen er klar:
- Det er blevet rigtig godt efter udvidelsen.
Her er der ikke alene bygget til. Der er også kommet nyt tag på en del af de ældre bygninger.
- Der skulle også ske noget, er den klare melding fra formanden for rideklubben, Lisbet Holt Jespersen.
Pladsen var trang, og en renovering var tiltrængt, så klubben kan opfylde sine mål:
- Vi skal kunne tilbyde den brede ridesport til alle, siger Lisbet Holt Jespersen.
Projektet har hjulpet på det hele. Der er bygget omkring 300 kvadratmeter til på hestedelen, og det har givet otte nye bokse, men ifølge Irene Bennetsen er alle i brug.
Det gælder primært klubbens elevheste, men der er også andre hesteejere, der lejer sig ind.
Tingene i klubben skal være i orden, og det er et af de få steder, hvor der fodres fire gange dagligt.
I dagligdagen rides flittigt, og der er stor efterspørgsel efter timer, der ligesom i skolen er på tre kvarter:
- Medlemmerne skal lære at omgås heste, så de rider i tre kvarter, mens resten af tiden bruges på hesten. Den del er utrolig vigtig at få med, fortæller formanden.
Det skal også lige bemærkes, at byggeriet omfattede en 150 kvadratmeter stor rundbuehal til opbevaring af hø og halm til hestene.
 

Planer om ny bane

I ridehallen er det muligt at ride på en bane med de internationale mål på 20 x 60 meter, men det samme kan Ølgod og Omegns Rideklub ikke tilbyde udendørs – endnu.
- Vi satser meget på, at vi kan have en ny bane færdig inden 1. april næste år, lyder det fra Jens Erik Gräs.
Som altid handler sådanne drømme og planer om økonomi, og det er ikke anderledes i rideklubben end andre steder. Der skal skaffes flere penge for at kunne få banen anlagt

Læs også