bannerPos

Rapsen skuffer, spinaten er tilfredsstillende

Den store John Deere 785 mejetærsker med et 35 fods MacDon sejlskærebord kæmpede sig tirsdag igennem en 40 hektar stor rapsmark på Ørbæklunde på Fyn. Ifølge maskinfører John Carlsen skuffer raps i år. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

Journalist
31-07-2019 05:57
Vandprocenten var 7,4 og udbyttemålerne svingede mellem 4 og 5 tons, da Ørbæklunde på Fyn mandag høstede raps af sorten Wembley til DLF.

- Vi er skuffede over rapsen i år. 4,5 tons pr. hektar blev det til i mandags, da vi høstede en 40 hektars stor mark med raps. Olieindholdet har vi ikke fået endnu, fortæller maskinfører igennem de seneste 14 år på Ørbæklunde Gods, John Carlsen, og fortsætter:

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Strammere krav i ny ordning

Tilsagnskrav vægter miljøeffekter højere end bedriftsstørrelsen i ny ordning til kvæg og gartneri.

EU-tilskud hjalp generationsskifte i mål

En støtteordning med tilskud fra EU var med til at gøre et generationsskifte muligt for far og søn i Thy. Forarbejde og rådgiver-hjælp sikrede dem en smidig proces, mener de.

Knap halvdelen af rapsmarkerne skal sprøjtes mod jordlopper

Planteavlskonsulenterne har i denne uge fundet bekæmpelsesbehov for larver i 45 procent af rapsmarkerne landet over.

Moderne kameraløsninger gør det nemt at overvåge bedriften inde og ude

Overvågning af landbrugsbedrifter vinder frem. Optagelserne kan dokumentere adfærd overalt og brugs som værn mod aktivister eller til efteruddannelse, når udførte arbejdsopgaver filmes og evalueres.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Nyt bejdsemiddel mod rapsjordlopper

Efter EU's forbud mod insektbejdse med neonikotinoider er der behov for en anden type bejdse til blandt andet rapsudsæd. Corteva har nu midlet Lumiposa klar, som også vil aflaste den stigende pyrethroid-resistens.
Side 1 af 1664 (33268 artikler)Prev1234567166216631664Next