bannerPos

Hvidkløver: Uden hjælp fra bierne gik det aldrig

Dan Rasmussen fra Tangmosegaard mener, man aldrig bør gå ned på bier. For hvidkløverdyrkning er bestøvningen nemlig alfa og omega, og derfor har han opsat minimum to stader pr. hektar. Fotos: Majbritt Christensen

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
21-07-2020 21:10
Dan Rasmussen, der driver Tangmosegaard nær Køge, er tirsdag eftermiddag ved at være færdig med at høste hvidkløver, der blev skårlagt onsdag og torsdag i sidste uge.

For hvidkløverdyrkning er bestøvningen alfa og omega. Derfor har landmand, Dan Rasmussen, der driver 300 hektar blandet planteavl, med en god andel af frøgræs og andre specialafgrøder, opsat rækker med bistader i marken. De står i kanten af en lille remise, hvorfra der kommer løbende tre harer, der kort standser op, og småslås i kådhed, før de løber videre ud i marken.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next