bannerPos

Hvidkløver: Uden hjælp fra bierne gik det aldrig

Dan Rasmussen fra Tangmosegaard mener, man aldrig bør gå ned på bier. For hvidkløverdyrkning er bestøvningen nemlig alfa og omega, og derfor har han opsat minimum to stader pr. hektar. Fotos: Majbritt Christensen

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
21-07-2020 21:10
Dan Rasmussen, der driver Tangmosegaard nær Køge, er tirsdag eftermiddag ved at være færdig med at høste hvidkløver, der blev skårlagt onsdag og torsdag i sidste uge.

For hvidkløverdyrkning er bestøvningen alfa og omega. Derfor har landmand, Dan Rasmussen, der driver 300 hektar blandet planteavl, med en god andel af frøgræs og andre specialafgrøder, opsat rækker med bistader i marken. De står i kanten af en lille remise, hvorfra der kommer løbende tre harer, der kort standser op, og småslås i kådhed, før de løber videre ud i marken.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Udbudspukkel påvirker stadig tyske smågrisepriser

For sjette uge i træk er Nord-West-noteringen for smågrise på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er på uændrede 17,50 euro. Og det ser ikke ud til, at situationen ændrer sig foreløbigt.

Fødevareministeren kæmper for en grøn landbrugsreform

EU’s landbrugsministre mødes mandag og tirsdag i Luxembourg for at sætte det første punktum i forhandlingerne om EU’s fælles landbrugspolitik. De grønne ambitioner er den største knast i forhandlingerne.

BL vil se kommunernes vandløbsarbejde efter i sømmene

Bæredygtigt Landbrug har anmodet samtlige kommuner om at blive optaget som høringspart forud for de kommunale vandløbs-indsatser.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Kubota lancerer tre nye traktorer

I onsdags lancerede japanske Kubota tre nye traktorer i M6002-serien, der kommer på det danske marked sidst på året.

Nu er det sidste chance for tilskud til nybyg og tilbyg

Ansøgningsrunden for modernisering af kvægstalde er ved at nå sin afslutning. Derfor er det sidste udkald for dem, der gerne vil bygge nyt eller bygge til.

- Projekterne skal kunne hænge sammen både med og uden tilskud

Mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, Himmerland, har flere gange indsendt en ansøgning med håbet om at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. I sommer fik han udbetalt tilskudskroner for en udvidelse på 139 sengepladser og et vandrensningsanlæg.
Side 1 af 1949 (38962 artikler)Prev1234567194719481949Next