Hvidkløver: Uden hjælp fra bierne gik det aldrig

Dan Rasmussen, der driver Tangmosegaard nær Køge, er tirsdag eftermiddag ved at være færdig med at høste hvidkløver, der blev skårlagt onsdag og torsdag i sidste uge.

Dan Rasmussen fra Tangmosegaard mener, man aldrig bør gå ned på bier. For hvidkløverdyrkning er bestøvningen nemlig alfa og omega, og derfor har han opsat minimum to stader pr. hektar.
Fotos: Majbritt Christensen
Dan Rasmussen fra Tangmosegaard mener, man aldrig bør gå ned på bier. For hvidkløverdyrkning er bestøvningen nemlig alfa og omega, og derfor har han opsat minimum to stader pr. hektar. Fotos: Majbritt Christensen

For hvidkløverdyrkning er bestøvningen alfa og omega. Derfor har landmand, Dan Rasmussen, der driver 300 hektar blandet planteavl, med en god andel af frøgræs og andre specialafgrøder, opsat rækker med bistader i marken. De står i kanten af en lille remise, hvorfra der kommer løbende tre harer, der kort standser op, og småslås i kådhed, før de løber videre ud i marken.

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Få adgang til Effektivt Landbrug

Allerede abonnent?

Læs også

Nordjyde: Godt med høstpause og vand til rapssåning
Flotte, flotte kvaliteter
Godt middelår
Vårsæden hiver gennemsnittet op
Stor tilfredshed med økologiske afgrøder
Nystartet ung nordjyde: Det er perfekte høstbetingelser