Alle må hjælpe med at skaffe mest muligt halm

En virkelig alvorlig mangel på halm truer og Danske Halmleverandører opfordrer nu alle til at undlade snitning og nedmuldning. – Hjælp først husdyrproducenter og undlad at sælge halmen ud af landet, lyder det fra foreningen.

Gårdejer Karl Johan Thomasen, Herlufmagle på Vestsjælland, opfordrer alle planteavlere til at stå sammen om at fremskaffe mest muligt halm. - Situationen i år er helt ekstraordinær. Vi opfordrer alle, der ikke har halmkontrakt, til enten selv at samle halmen eller at få andre til at tage det. Foto: Erik Hansen Der bliver rekordlidt halm i år, fastslår planteavlskonsulent Ole Schou, VKST. - I år bør halm derfor ikke nedmuldes, men sælges. Der tales om halmpriser på 30 øre pr. kg ab mark herhjemme. I Sverige er halmprisen oppe på 45-60 øre ab mark, oplyser Ole Schou.

Mindst 30 procent mindre halm i år end normalt.

Sådan lyder en umiddelbar vurdering fra den vestsjællandske gårdejer Karl Johan Thomasen, der også er medlem af bestyrelsen i Danske Halmleverandører.

- Ingen tvivl om at der virkelig kommer til at mangle halm rundt om i landet i år. Værst naturligvis på Bornholm og i det østlige Danmark, siger han.

Fra Danske Halmleverandører lyder derfor en særlig opfordr

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også