Sidste udkald for tegning af roekontrakter

Tegningen af kontrakter er åben frem til fredag den 20. august.

Sukkerfabrikken dækker og afdækker dine roekuler for at beskytte mod frost, og fabrikken henter roekulen ved markkanten. Bo JM Secher fra Agricenter Danmark kan nævne flere gode grunde til at dyrke sukkerroer.

»Bevar roen«. Sådan lyder en udbredt talemåde på Lolland-Falster. Og det er der også mange gode grunde til, er meldingen fra Agricentret i Nykøbing Falster.

Nordic Sugar er ved at afslutte kontrakttegningen til 2022, tegningen af kontrakter er åben frem til fredag den 20. august, og det går som forventet.

- Vi kan se, at vores dyrkere tager godt imod de kontraktmuligheder, der blev aftalt med Danske Sukkerroedyrkere i slutningen af juni, siger Bo JM Secher fra Agricenter Danmark ved sukkerfabrikkerne.

- På grund af de høje priser, der lige nu er gældende for alternative afgrøder, er priserne også blevet hævet på sukkerroer, tilføjer han og påpeger, at der udover fornuftige priser er der en lang række andre gode grunde til at dyrke sukkerroer.

- Der er for eksempel stabile udbytter og gode sideeffekter i sædskiftet. Lige nu kan det også ses som en fordel, at en del arealer kan flyttes til en høst i løbet af efteråret, og at afgrøden blot skal lægges i kanten af marken. Så kommer vi og henter den, fortæller Bo JM Secher.

Fem gode grunde til at dyrke sukkerroer

• Konkurrencedygtigt dækningsbidrag

• Kendte priser tre eller fem år frem

• Effektiv i bekæmpelsen af græsukrudt

• Fri transport op til 80 kilometer fra fabrikkerne

• Giver mulighed for jordbehandling om efteråret

Der er 10 grunde mere på www.sukkerroer.nu

Læs også