Året der gik: Det skete i november og december

Årets sidste måneder bød på et rekordregnskab fra Danish Crown, der indirekte skabte splid mellem Tican og svineproducenterne, og så var der interessante afsløringer i Minkkommissionen.

Det skabte harme hos formand for Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen, at Tican ikke matchede Danish Crowns efterbetaling. På et afgørende møde i regeringen havde daværende fødevareminister Mogens Jensen i 2020 forsøgt at redde over en halv million avlsdyr. kom det frem i Minkkommissionen. Arkivfoto Jeppe Frølund Nielsen fik gang i iværksætteriet i 2021 med salg af autostyring. Foto: Autotrac.dk Der var tegn på at afgørdepriserne havde fundet et nyt og højere leje, fortalte Lars Thorø, direktør for koncernlandbrug hos DLG. Foto: Erik Hansen

Det blev formentlig en god jul hos landets svineproducenter, for i starten af december udgav Danish Crown et nyt regnskab, der viste et rekordoverskud på over 2,2 milliarder kroner, trods et år præget af covid-19 og stærkt faldende priser på svinekød verden over. Jais Valeur glædede sig over regnskabet.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også