Ny organisering skal styrke god forvaltning i Landbrugsstyrelsen

Den 1. maj får Landbrugsstyrelsen to nye vicedirektører og en helt ny organisering. Det skal styrke fokus på god forvaltning i Landbrugsstyrelsen og blandt andet sikre en stærk håndtering af svig- og omgåelsessager.

Et helt centralt element i opfølgningen på Rigsrevisionens beretning fra maj 2021, som uddelte hård kritik til Landbrugsstyrelsen, er et skridt tættere på at træde i kraft.

Når Landbrugsstyrelsen den 1. maj får en ny organisering, har to nye vicedirektører også første arbejdsdag. Det bliver Lars Solskov Lind og Bente Koudal Sørensen.

- Vi står over for en vigtig opgave med at genoprette tilliden til os ovenpå en alvorlig kritik fra Rigsrevisionen. Lige nu er vi på en rejse mod at blive en endnu stærkere styrelse med solide juridiske kræfter og en effektiv sagsbehandling. En del af den rejse er vores nye organisering med en ny juridisk søjle. Vores to nye vicedirektører får en helt central rolle i at styrke vores arbejde med svig, omgåelse og hele vores sagsbehandling med fokus på god forvaltning, siger direktør Lars Gregersen.

Landbrugsstyrelsen får en helt ny søjle, Jura & Kvalitet, med det formål at styrke fokus på god forvaltning i Landbrugsstyrelsen. I spidsen for søjlen er Lars Solskov Lind. Lars kommer fra en stilling som vicegeneralauditør i Forsvarsministeriets Auditørkorps og har tidligere været over 18 år i Justitsministeriet.

Erfaring fra det offentlige

Den nye vicedirektør i Landbrugsstyrelsens sønderjyske afdeling på Augustenborg Slot og på Tønders gamle kaserne er Bente Koudal Sørensen. Hun har en lang erfaring fra det offentlige og kommer senest fra en stilling som underdirektør i Vurderingsstyrelsen i Haderslev. Hun har tidligere været i Statsforvaltningen og i ATP.

Landbrugsstyrelsens direktion består udover de to nye ansigter af Lars Gregersen som direktør og Louise Piester og Jon Simonsen som vicedirektører.

Som en del af den nye organisering oprettes der desuden en ny enhed for svig og omgåelse. Det forventes, at en ny enhedschef kan starte den 1. august 2022.

Læs også