Kendt opdrætter udsat for Facebook-svindel

Den kendte Ditlevsdal Bisonfarm er blevet offer for, at svindlere har forsøgt at udnytte farmens popularitet på Facebook til at franarre folks kontooplysninger.

»Til de udvalgte kommenterer jeg »DU VINDER«  og til jer beder jeg om en venneanmodning, jeg vælger tilfældigt vinderen til at få en præmie ved mit arrangement«.

Sådan står det at læse, hvis man besøger »Ditlevsdal Bisonfarm« på Facebook. Men tingene er ikke, hvad de giver sig ud for. For der er tale om et svindelforsøg, hvor ukendte gerningsmænd forsøger at franarre oplysninger på bankkonti og få adgang til dem via MitID.

Det fortæller Niels Henrik Ove, der står bag bisonfarmen, som er Nordeuropas største af sin art. Han siger til TV2 Fyn, at han er blevet ringet op af mennesker, der glade fortæller om, at de har vundet en præmie. Men først skal de lige opgive deres bankoplysninger.

- Det virker jo fuldstændig identisk som om, det egentlig er os, der skriver til dem. Det har altså ikke været særlig sjovt, siger Niels Henrik Ove til TV2 Fyn.

Har givet ekstraarbejde

Han fortæller, at han og medarbejderne på farmen i Morud nord for Odense har måttet bruge ekstra meget tid på at rede trådene ud. Men den falske side findes stadig.

- Facebook er god til mange ting, men ikke når man er på skideren. Ingen har kunnet gå ind og lukke siden ned, siger Niels Henrik Ove til den regionale tv-station og tilføjer, at han håber, at der snart kan blive sat en stopper for svindlen.

På sin egen facebookside - altså den ægte, opfordrer Niels Henrik Ove til, at man anmelder falskneriet til facebook. Det kan gøres via opslaget her.

 

Læs også