DM og NM i pløjning kommer til Vendsyssel

Vendsyssel LandboUngdom er i år vært for de nordiske- og danske mesterskaber i pløjning den 26. og 27. oktober.

2018 bliver et stort år for konkurrence-pløjning i Vendsyssel. Regionens afdeling af LandboUngdom skal nemlig være vært for Danmarksmesterskab og Nordisk Mesterskab i pløjning til efteråret.

Det kommer til at foregå omkring Børglum, som ligger mellem Hjørring og Løkken, og planlægningen er allerede i fuld gang.

Styregruppen er nedsat. Nogle er skarpe på detaljerne omkring stævnet, mens andre skal sørge for at forholdene for deltagerne er i orden. Det gælder blandt andet Thomas Bertram og Martin Nørmølle.

 

Festsponsor og første guldsponsor er fundet

Jagten på sponsorer er gået ind, og her er både store og små velkomne.

FE Engel har meldt sig som den første guldsponsor. De sørger blandt andet for, at de frivillige har det rigtige arbejdstøj på til opgaven, og de skal levere jakker til alle hjælpere.

Som noget nyt er der i år en festsponsor, Almas, som skal tage sig af en rigtig god temafest lørdag aften.

 

Base i Idrætscenter Vendsyssel

Pløjerne, som ankommer allerede om tirsdagen for at øve, skal overnatte på Idrætscenter Vendsyssel i Vrå, som også ligger lokale til festen og overnattende gæster

I konkurrencepløjning kæmper deltagerne om at levere den bedste pløjning i både stubjord og grønjord. Dommerne giver karakterer inden for mange forskellige forhold, blandt andet flækning, sammenkast og furens retning og pakning.

Læs også