Klima og bæredygtighed er centrale elementer i landbrugets daglige arbejde. Der er et stort ønske om at være en del af løsningen og derfor lægger landbruget et stort arbejde i at implementere og udvikle bæredygtige tiltag. Det er ikke kun økonomisk forsvarligt at passe på den natur, som er afgørende for landbrugets arbejde. Det er også en prioritet at passe på den fælles natur og jord. Dette arbejde løftes bedre i flok og derfor samles landbruget for at inspirere hinanden og dele deres erfaringer. 

Tænk bæredygtighed ind

Driftsleder på Sanderumgaard og medlem af bestyrelsen i L&F Centrovice, Henrik Terp, siger om arrangementet:

- Vi håber, at deltagerne vil tage inspirerede hjem og på ny tænke endnu mere bæredygtighed ind i deres dagligdag og virksomhed. Vi arbejder blandt andet med at skabe en sund, klimavenlig og biodiversitets fuld jord, hvor Conservation Agriculture princippet kommer til at spille en endnu større rolle i forhold til dyrkning af jorden, med henblik på at binde mere CO2 i jorden.

– Vi kommer også ind på potentialet i forhold til opsætningen af solceller, når vi taler om landbruget som en del af klimaudfordringerne.

Medlemmerne får blandt andet fornøjelsen af at møde Steen Bitsch, der er direktør ved Vestjyllands Andel. Steen står for det ene oplæg og skal blandt andet tale om klima, solceller og reduceret jordbrug, ligesom han også taler om dyrkning af græsprotein, som er helt aktuel lige nu i forhold til de høje kornpriser.

For egen skyld

Henrik Terp mener også, det er ærgerligt, at der i politik ofte er et fokus på afgifter og andre udgifter til landbruget.

- Så også for vores egen skyld er det godt, at vi kommer med inputs til politikerne, i stedet for at de efterfølgende kommer og lægger en masse regler ned over landmændene. Så vi vil være en aktiv del i forhold til at finde de rigtige løsninger. I den forbindelse er det afgørende vigtigt, at vi får den menige landmand til at være med i den proces. De skal kunne se sig i den fælles front og fællesskab, for det kommer vi længst med.