Stort program for Madens Folkemøde på Lolland

Et nationalt topmøde om fremtiden for produktionen af dansk frugt og grønt og to helt nye scener med fokus på iværksætteri og sundhed på Madens Folkemøde ved Maribo på Lolland.

Op mod 10.000 gæster forventes at besøge Madens Folkemøde.

Madens Folkemøde på Engestofte Gods ved Maribo åbner fredag den 31. maj, og det er med et program, som blandt andet rummer mere end 100 aktiviteter fordelt på ni scener, over 80 stande med dygtige producenter og nogle af landets vigtigste og mest toneangivende organisationer og virksomheder.

Over to dage – Madens Folkemøde foregår både fredag den 31. maj og lørdag den 1. juni – kan Madens Folkemøde samtidig præsentere et ambitiøst brancheprogram, der rummer et nationalt topmøde, hvor en række avlere, politikere og interesseorganisationer stiller spørgsmålet: Hvordan sikrer vi, at der også er dansk frugt og grønt på hylderne til de næste generationer?

Brancheprogrammet består også af Faglig Fredag med inspiration til det grønne køkken for landets køkkenprofessionelle samt mini-konferencen Mental Trivsel på Menuen, som sætter fokus på arbejdsmiljø og kultur i den danske restaurantbranche.

- I år præsenterer vi det hidtil mest ambitiøse program på Madens Folkemøde. Der er deltagelse fra regeringen, en række fødevareordførere, førende forskere, toppen af erhvervslivet, de store organisationer og masser af ildsjæle og madinteresserede. Brancheprogrammet cementerer Madens Folkemødes position som det vigtigste samlingspunkt for alle, der arbejder med mad, og vi glæder os til at slå dørene op, fortæller Stine Lolk, direktør i Madens Folkemøde.

Politisk bevågenhed

Fødevareminister Jacob Jensen (V) inviterer fredag til en samtale om, hvordan vi kan bringe vores kulinariske arv i spil og pege på løsninger for fremtidens bæredygtige madkultur.

Debatten bringer ny viden om danskernes madkompetencer i spil og markerer samtidig lanceringen af fødevareministerens projekt »Fortiden i fremtidens mad«.

Fredag er det også muligt at møde en række repræsentanter for en bred vifte af Folketingets partier i Åbent Folketing, hvor bl.a. Ida Auken (S), Charlotte Bagge (M), Christian Friis Bach (R) og Iben Krog (V) stiller op til spørgsmål og debat.

To nye scener

Sundhed og iværksætteri er to emner, som optager fødevarebranchen, og som derfor danner udgangspunktet for to nye scener på Madens Folkemøde.

Fremtidens Fødevarer har fokus på innovation og bæredygtighed. Her undersøger iværksættere, forskere og nogle af de største interesseorganisationer, hvordan vi skaber innovation og fødevarestartups, der forandrer verden.

På den nye Sundhedsscene er der også spændende viden at hente for branchen i blandt andet samtalen om kampagners evner til at flytte danskernes adfærd i en grønnere retning og debatten om at sænke momsen på frugt og grønt.

Kort om Madens Folkemøde

  • Afholdes fredag den 31. maj og lørdag den 1. juni på Engestofte Gods på ved Maribo på Lolland.

  • Op mod 10.000 gæster forventes at besøge Madens Folkemøde.

  • Over 200 fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere og organisationer bidrager med aktiviteter og madoplevelser.

  • Madens Folkemøde er blandt andet støttet af Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune, Visit Lolland-Falster og Region Sjælland.

Læs også