Grev Vinter flytter ind på Gammel Estrup i vinterferien

Med et særligt børnespor og hjemmelavede lanterner kan man gå på opdagelse efter Grev Vinter og hans tjenestefolk på Gammel Estrup i skolernes vinterferie.

For hundrede år siden, da Gammel Estrup stadig var ejet af den adelige familie Scheel, flyttede vinteren ind på herregården på denne årstid, fortæller museumsinspektør Anders Sinding i en pressemeddelelse.

- Den store julefejring på herregården var forbi til Helligtrekonger den 6. januar, og alle familiens mange julegæster tog hjem. Så blev der helt stille på herregården, der stod mørk og tom hen. Greven, grevinden og en del af tjenestefolkene tog nemlig på ferie i København, hvor de boede på det fornemme Hotel D’Angleterre, indtil vinteren var forbi. Man siger, at så flyttede Grev Vinter i stedet ind på herregården.

I hele perioden 10.-18. februar kan man på Gammel Estrup gå på jagt efter Grev Vinter med et særligt børnespor og en lanterne, som man selv kan lave i museets aktivitetsrum. Melder sulten sig undervejs, er Herregårdskøkkenet åbent med salg af kaffe fra Madam Blå og hjemmelavet bagværk fra det store brændekomfur.

Et godt vintertilbud Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum åbner for hele sæsonen 2024 i forbindelse med skolernes vinterferie, og i den anledning får alle besøgende, der køber en voksenbillet, et årskort med gratis. Billet og årskort gælder også til nabomuseet Det Grønne Museum.

Fakta om vinterferien på Gammel Estrup

  • Vinterferie på Gammel Estrup foregår alle dage 10.-18. feb. kl. 10-16.

  • Lanterne-workshoppen er åben alle dage – der er et materialegebyr på 25 kroner.

  • Entre til museet er 140 kroner for voksne – børn er gratis. Billetten gælder også til nabomuseet Det Grønne Museum.

  • I vinterferien og resten af februar kan alle, der køber voksenbillet, omveksle den til et gratis årskort. Omveksling kræver fysisk fremmøde i billetsalget.

Læs også