Møget kom i jorden

Motor- og veterantraktor klubben har afholdt første forårsdag med spredning af staldgødning og efterfølgende pløjning. I år hos ny vært, der nød det fine fremmøde.

Det regnede op til, og det regnede efterfølgende, men lige netop lørdag, hvor motor- og veterantraktor klubben afholdt første forårsdag med udbringning af staldgødning og efterfølgende pløjning, holdt det tørt.

- Vi har måttet køre uden om vandhullerne, men det er gået godt i dag, sagde årets første vært, Peder Hauggaaard, Veflinge der havde forudset et par fastkøringer.

- Der er ikke mange, der har undgået lige at skulle have lidt hjælp, sagde han med et smil og glædede sig over, at kunne trække alle fri med sin store Fendt traktor.

- Men det er blevet bedre nu, hvor vi er kommet over og køre på det lidt mere tørre stykke, lød det.

Ny vært

Det er første gang, Peder Hauggaard lægger jord til arrangementet. Tidligere har det været afholdt i henholdsvis Strib og Ringe.

- Men ejendommen i Strib er solgt, og så manglede der en her på Nordfyn, fortæller Peder Hauggaard, der glæder sig over de mange veterantraktorer på ejendommen, hvor hele 27 traktorer med fører var mødt op på dagen.

Han holder sig selv til de gamle tyske traktorer, og har to Fahr, en Porsche, en Yanmar og en Deutz.

På dagen var hans job primært at læsse møg på de mange vogne.

- Det gør jeg gerne, sagde han.

Konkurrencepløjer

Peter Hauggaard bruger mest sine egne veterantraktorer til konkurrencepløjning.

- Jeg gør en del i konkurrencepløjning, og er da også blevet både nummer fire til DM og nummer to til FM i 2023.

Sjovt og hyggeligt

Peder Hauggaard har interesseret sig for de gamle traktorer i mere end 10 år.

- Vi har det sjovt og hyggeligt. Det er det vigtigste. Så snupper jeg den store Fendt traktor af nyere dato, når de 50 hektar, jeg driver i min fritid, skal klares. Med veterantraktorerne drejer det sig bare om at have det sjovt.

Deltagerne kørte på to arealer af henholdsvis to og syv hektar.

Læs også