Ny rådgivning skal give øget viden om klimatiltag

Sammen med den øvrige slagtekalverådgivning i Danmark har Danish Crown Beef indgået et samarbejde om klimarådgivning til andelsejerne. Her skal de indsamlede data bruges til gavn for andelsejerne, som får råd om konkrete virkemidler.

Producenterne i Dansk Kalv har de seneste fem år leveret produktionsdata til Danish Crown Beef, som nu kan bruges sammen med slagtekalverådgivningen for at give andelsejerne konkrete virkemidler og professionel rådgivning, når det kommer til at reducere klimaaftrykket fra bedriften.

Bag samarbejdet står Danish Crown Beef, DLBR Slagtekalve, Slagtekalverådgivningen, Velas og Sagro.

- Vores producenter af Dansk Kalv har leveret data, som kan danne grobund for at meget præcis og professionel rådgivning til vores andelsejere, når det kommer til at sænke klimaaftrykket. Derfor er vi gået sammen med den etablerede slagtekalverådgivning i Danmark, så de data kan komme ud og arbejde til gavn for både andelsejeren og de råvarer, der kommer fra deres produktion, siger Torben Nørremark, der er daglig leder af Ejerservice i Danish Crown Beef i en pressemeddelelse.

Egne data kommer i spil

Med partnerskabet får rådgiverne mulighed for at lave præcis, effektiv og professionel rådgivning om klimapåvirkning på basis af andelsejerens egne data.

Derudover vil der også være et virkemiddelkatalog specifikt for slagtekalveproduktionen samt et simuleringsværktøj til at beregne den konkrete effekt på den enkelte bedrift.

Dermed åbnes der for, at andelsejerne får viden om de tiltag, der vil have størst effekt på lige netop deres egen bedrift.

- Klimaaftrykket på Dansk Kalv er i forvejen lavt sammenlignet med andet oksekød, men interessen fra vores kunder på yderligere CO2-reduktion er fortsat markant, og dette er et skridt på vejen mod de reduktioner. Samtidig ved vi, at finansielle samarbejdspartnere til vores andelsejere efterspørger ESG-rapporter med konkrete tal fra bedriften, og det kan vi nu hjælpe med i kraft af de data, vi har samlet ind, siger Torben Nørremark.

Nye løsninger kommer til

De værktøjer, som stilles til rådighed, vil være dynamiske, og derfor vil eksempelvis virkemiddelkataloget blive løbende udvidet i takt med ny forskning.

- Danish Crown Beef deltager i flere forsknings- og udviklingsprojekter, som arbejder med mulige løsninger til reduktion af klimaaftrykket. Derfor vil virkemidlerne over tid også blive udvidet i takt med, at løsningerne bliver flere, siger Torben Nørremark.

De andelsejere, som benytter sig af rådgivning fra en af parterne i samarbejdet, vil have muligheden for at modtage klimarådgivning. Det kræver blot, at man tager fat i sin rådgiver for at høre mere om tilbuddet, lyder det fra Danish Crown.

interessen fra vores kunder på yderligere CO2-reduktion er fortsat markant, og dette er et skridt på vejen mod de reduktioner

Torben Nørremark, daglig leder, Ejerservice i Danish Crown Beef

Læs også