Seges Innovation lynopdaterer it-løsninger

Nu kan danske kvægejere og deres lokale dyrlæger få et digitalt overblik over virussen bluetongue. Det oplyser Seges Innovation i en pressemeddelelse.

De kvægfaglige forskere og softwareudviklere hos Seges Innovation har nemlig responderet prompte på udbruddet af Bluetongue blandt husdyr i Danmark og udbygget registreringsværktøjerne Easy-Cow og DMS med nye funktioner, som gør det let at registrere vaccination i forbindelse med bluetongue, lyder det.

Det betyder, at danske landbrug med kvæg får adgang til via mobil, tablet eller pc at skabe stærkt digitalt overblik og dokumentation på bluetongue-fronten. Dermed kan de ifølge Seges Innovation komme på forkant med udviklingen og konsekvenser af sygdommen og undgå for meget bøvl og bureaukrati.

Tryghed hos aftagere

Softwareløsningerne EasyCow og DMS er således blevet udbygget med funktioner, der hjælper kvægbedrifterne med at få en fyldestgørende journal på hvert dyr, fordi man nu kan registrere om den enkelte ko er vaccineret mod bluetongue. Det er med til at skabe tryghed hos kvægbrugeres aftagere, lyder det.

- Hvis en ko får påvist antistoffer mod bluetongue, så vil den nye mulighed for komplet og øjeblikkelig registrering eliminere risikoen for tvivlstilfælde: Altså, så det er enkelt at dokumentere, når antistoffer skyldes, at koen er blevet vaccineret mod sygdommen, forklarer specialkonsulent Nina Kloster, Seges Innovation.

De mindre bedrifter får også muligheden

Mange danske mælkeproducenter bruger ifølge Seges Innovation EasyCow og DMS til at optimere arbejdet. Med DMS kan de planlægge, registrere løste opgaver og beregne nøgletal og prognoser for deres fodring, mælkeproduktion, sundhed, afstamning og reproduktion. Værktøjet alarmerer også landmanden om det, når data fra for eksempel sensorer indikerer, at bestemte opgaver skal løses.

Seges Innovation peger på, at hovedparten af Danmarks fuldtidskvægbrug anvender DMS og EasyCow, mens flere af de mindre bedrifter anvender løsningen Webdyr.

Derfor arbejder Seges Innovations softwareudviklere nu også på en udbygning af Webdyr, der understøtter bluetongue-registrering.

Læs også