Samling på skårene

Med det nye Claas Disco butterfly-sæt har Knudsens Maskinstation mulighed for at lægge de tre skår sammen, og dermed undgå at rive i blandt andet kløvergræs, helsæd, lucerne og økologiske afgrøder.

Knudsens Maskinstation har flere økologiske kunder, men også hos konventionelle kvægbrugere vil funktionen med samling af de tre skår fra det nyindkøbte Claas Disco 9,20 meter butterfly-sæt med fordel kunne anvendes.

Det gjaldt blandt andet hos det økologiske gartneri, Skytte Gartnerne i Dømmestrup, forleden, hvor deres 40 hektar græsareal blev skårlagt. Efterfølgende blev det store skår snittet og kørt i markstak, for at blive anvendt til gødning næste år, enten ovenpå afgrøder som rabarber eller asparges eller nedpløjet på virksomhedens øvrige økologiske areal.

- Båndet på skårlæggersættet vil vi også kunne anvende i helsæd eller slæt med ærter, ligesom der kan undgås at rive i kløvergræs. Desuden ser vi på sigt også muligheden for at snitte græs til biogas, endda med samling af skår fra 18 meter med vor nye rive, fortæller maskinstationsejer Jens Knudsen, der foruden det nye Claas-skårlæggersæt også til sæsonen har indkøbt en 12,5 meter Claas 3600 Liner rive hos Ringe Maskinforretning.

De tre knivbjælker på Claas Disco 9200 har et stort overlap, og sættet har centralsmøring, aktivt flow som følger markens konturer og er en Isobus-maskine, forklarer salgskonsulent Søren Bollesen fra den fynske Claas-forhandler.

Han kunne ved præsentationen ved Dømmestrup samtidig oplyse, at det brugte Kverneland-sæt på ligeledes 9,2 meter, som var taget i bytte, straks blev solgt til eksport, og samme dag blev læsset og på vej til Irland.

Læs også