Bedre fodereffektivitet med datadreven fodring

Keenan er kommet med et nyt brugervenligt foderstyrings setup, InTouch 4, der fokuserer på fodereffektivitet. InTouch 4 består af tre dele, en controller, en feed management-app og et dashboard.

Hent dine foderplaner direkte fra DMS og udnyt dine data fra dine malkerobotter eller malkestald med den nye InTouch controller, der blandt andet automatisk laver endagsfoderkontrol. Foto Alltech - Controllerens wi-fi-funktion gør det muligt at duplikere skærmen over på din tablet eller smartphone, så du altid kan se, hvad der står på controlleren fra førerhuset, fortæller Keenan i en pressemeddelelse. Foto: Alltech

Keenans nye foderstyrings setup, InTouch 4, har fuldt fokus på fodereffektivitet og består af en controller, en management-app og et dashbord.

Controlleren sidder på fodervognen og vejleder landmanden igennem læsserækkefølgen og mængden af ingredienser, det sikrer en optimal og ensartet ration hver gang.

Den nye controller kan sættes på alle fodervogne, uanset mærke eller farve.

Der kan tilføjes op til 199 individuelle foderplaner i controlleren, hvilket gør det lettere at blande rationerne effektivt og håndtere fodring af flere dyregrupper.

- Controllerens wi-fi-funktion gør det muligt at duplikere skærmen over på din tablet eller smartphone, så du altid kan se, hvad der står på controlleren fra førerhuset, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

App gør det enkelt at ændre foderrationen

Udover et samspil med DMS og eget wi-fi, medfølger der også en management-app, som gør det muligt at kontrollere alle aspekter af fodringen uden at skulle gå ind på kontoret. Alt kan ændres direkte fra telefonen. De ændringer, der foretages i appen, bliver synkroniseret til InTouch controlleren, som optimerer blandingen for at producere den bedste ration.

- Køer har brug for ensartet fodring, hvis de skal yde optimalt, og disse teknologier sikrer, at det sker dag efter dag, lyder det fra virksomheden bag.

Dashboard giver overblik

Alle data fra controlleren, appen og malkerobot- eller malkestalden, sendes over til dashboardet, der samler og visualiserer gårdens ydelses- og fodringsdata, så landmanden hele tiden har et tydeligt overblik over, hvordan det står til.

- På den måde kan landmænd og deres rådgiver nemt måle, overvåge og administrere foderets nøjagtighed og effektivitet, ydelsen, foderomkostninger, tørstofs-indtag og afvigelser. Og kommer der afvigelser, vil landmanden blive kontaktet af en fra InTouch teamet, forklarer Keenan, som er ejet af Alltech.

InTouch-systemet er med til at fodre mere end 300.000 køer fordelt på 2.000 gårde og fik for nylig tildelt en pris af Enterprise Ireland i deres prisuddeling: Innovation Arena 2021, for at have udviklet en avanceret teknologi der bringer værdi til landbruget i Irland.

Læs også