Stormøde i Bjerringbro om ny teknologi til fremtidens mælkeproduktion

European Dairy Farmers (EDF) afvikler stormøde onsdag den 24. november ved Bjerringbro. Mødet er åbent for alle interesserede landmænd – og handler i særdeleshed om ny teknologi, som i stigende grad indtager staldene hos mælkeproducenterne.

Netværket European Dairy Farmers (EDF) inviterer til stormøde onsdag den 24 november. Her bliver det med fokus på nye teknologier til fremtidens mælkeproducenter.

Meningen er, at de danske landmænd, som er med i det internationale EDF-netværk skal blive skarpere på, hvordan de kan optimere deres bedrifter.

De får også mere viden omkring, hvordan deres produktion kan effektiviseres og dermed blive mere konkurrencedygtig. Samtidig får medlemmerne mulighed for at udfordre sig selv samt sammenligne, hvordan de performer i forhold til kolleger både i Danmark, men også i udlandet.

Stormødet, som holdes ved Bjerringbro onsdag den 24. november, er åbent for alle interesserede landmænd. Den teknologiske udvikling raser afsted, og ny og moderne teknologi, som vil medføre øget effektivisering, produktivitet og dyrevelfærd, indtager staldene hos mælkeproducenterne.

Det bliver en dag med et bedriftsbesøg samt forskellige indlæg, som udgør programmet for stormødet. Om formiddagen er der rundvisning hos mælkeproducenten og formanden for EDF i Danmark, Sjoerd Ydema, Fårup Overgaard i Rødkærsbro lige vest for Bjerringbro. Efter bedriftsbesøget fortsættes til Rødkærsbro Hallen, hvor bedriftens tal gennemgås.

Ansigtsgenkendelse og kunstig intelligens

Efter frokost fortæller Thomas Andersen, specialkonsulent ved Seges, om nye tech-løsninger på tegnebrættet. 

Han vil fokusere på ny teknologi. Det gælder eksempelvis sensorer på og i koen, som oftest anvendes til at finde dyr, og som kræver særligt tilsyn. Han vil også fortælle om kamera-teknologi og ansigtsgenkendelse, som kan bruges i forbindelse med vejning, individuel foderoptagelse samt opfølgning på fodringsmanagement. Endelig kommer han ind omkring virtuelle hegn samt kunstig intelligens.

Man kan tilmelde sig mødet på dairyfarmer.dk/future.

Læs også