Metanreducerende foderadditiv er godkendt

Med foderadditivet Bovaer er det lykkedes virksomheden DSM som de første at få godkendt et fodertilsætningsstof i EU til metanreduktion.

EU-Kommissionen har godkendt, at foderadditivet Bovaer må sælges i EU-landene.

Det er første gang, at et fodertilsætningsstof, der er godkendt i EU til metanreduktion, kan markedsføres.

- Dette markerer en væsentlig milepæl for DSM og for hele mejerisektoren. Det skriver DSM i en pressemeddelelse.

Op til 60 procent af de globale drivhusgasemissioner fra mælkeproduktion stammer fra enterisk metan fra malkekøer. Og foderadditivet Bovaer fra DSM reducerer ifølge producenten konsekvent disse metanemissioner med omkring 30 procent.

Mere bæredygtighed

EU-markedsgodkendelsen er derfor et banebrydende skridt på vejen mod en mere bæredygtig mælkeproduktion. Det vil give landmænd, mejeriselskaber og detailhandlere et pålideligt og sikkert produkt med dokumenteret effektivitet, som vil sænke mejeriernes CO2-fodaftryk væsentligt. Og i sidste ende giver det forbrugeren mulighed for at købe bæredygtige mejeriprodukter, fastslår DSM.

Bovaer er resultatet af ti års videnskabelig forskning, og DSM har indgået partnerskaber med flere større mejeriselskaber for at forberede implementeringen af ​​Bovaer i stor skala.

DSM har også allerede påbegyndt projekteringen af en storstilet Bovaer-fabrik på DSMs produktionssted i Dalry, Skotland.

 

Læs også